News

Când vor fi disponibile listele de așteptare în platforma de vaccinare

16.02.2021 | 18:23
Cand vor fi disponibile listele de asteptare in platforma de vaccinare
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19, a declarat marţi când ar urma ca listele de aşteptare să fie implementate în platforma de programare pentru vaccinare.

Coordonatorul campaniei susține că vor exista locuri noi la programarea la vaccinul anti-Covid în platforma de programare la începutul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Aproape 46 de mii de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 28 de mii au primit serul de la Pfizer. De la începutul campaniei, România are aproximativ 1,2 milioane de persoane vaccinate.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre listele de așteptare în platforma de vaccinare

“De la 15 martie ar trebui să fie disponibile deja aceste liste de aşteptare, pentru că ele trebuie deja să fie funcţionale când vom deschide toate centrele de vaccinare, în perioada lunii aprilie, aşa încât oamenii, cetăţenii să aibă deja acces la această listă de aşteptare, tocmai pentru a demara procesul de înscriere. Deci, practic, termenul limită pentru implementare este 15 martie.

ADVERTISEMENT

Au fost definite cerinţele operaţionale, urmează, practic, procedura propriu-zisă de implementare, nu este un lucru simplu să lucrezi pe o platformă care e în producţie, care este în plină activitate.

Sunt date tehnice pe care colegii mei le cunosc foarte bine, însă evident că lucrurile se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă, tocmai pentru a nu compromite platforma de programare”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță: ”Persoanele se pot programa probabil de la începutul lunii martie”

“Practic, persoanele se pot programa probabil de la începutul lunii martie pe aceste locuri, dar centrele vor intra în activitate începând cu 15 martie.

Ca şi în cazul vaccinului produs de compania AstraZeneca, probabil că aceste programări vor fi deschise cu cel puţin o săptămână înainte de punerea în activitate a acelor cabinete.

ADVERTISEMENT

Deci, cred că în prima sau după prima săptămână din martie vor fi deja disponibile noi locuri pentru programare”, a spus preşedintele CNCAV.

ADVERTISEMENT