Premier League

Cardiff City, apel la poliție, FIFA și Federația engleză pentru cazul Sala. Cine e vinovatul?

18.02.2019 | 11:31
Cardiff City apel la politie FIFA si Federatia engleza pentru cazul Sala Cine e vinovatul

Cardiff City a făcut apel la sprijinul poliției, FIFA și Federației engleze, pentru deslușirea tuturor elementelor din cazul tragediei jucătorului Emiliano Sala. Acesta fusese cumpărat de gruparea din Premier League pentru suma record în istoria clubului de 20 milioane euro, dar nu a apucat să joace nici un minut, pentru că avionul privat care urma să îl aducă din Franța, de la Nantes, la Cardiff s-a prăbușit în apele Canalului Mânecii în seara zilei de 21 ianuarie, găsindu-și moartea atât fotbalistul, cât și pilotul David Ibbotson. Înmormântarea a avut loc duminică, 17 februarie, la Progreso, în Argentina.

Cardiff City a fost somată de FC Nantes, în ciuda tragicului eveniment, să plătească suma de transfer, pentru a nu suporta sancțiuni din partea FIFA. Șefii lui Cardiff au anunțat că vor achita suma stabilită, dar numai după ce vor primi răspunsurile foarte clare la mai multe întrebări privind moartea lui Emiliano Sala. Această listă de întrebări a fost trimisă oficial clubului francez, dar și la poliție, FIFA și Federația engleză.

Cardiff City nu va plăti până nu va avea răspunsuri precise

Până se vor lămuri absolut toate aspectele acelei deplasări cu avionul privat cu un singur motor Piper Malibu și în care Cardiff City nu are nici cea mai mică implicare, gruparea din Premier League neavând habar de modul în care urma să ajungă în Țara Galilor Emiliano Sala în acea seară nu va fi achitat nici măcar un euro. Cardiff City a declarat oficial faptul că jucătorul nu a cerut nici un moment noului săui club să îi asigure un mijloc de transport la revenirea din Franța.

Cardiff City - Emiliano Sala. FC Nantes este somată să dea mai multe explicații asupra zborului fatal din 21 ianuarie
Cardiff City – Emiliano Sala. FC Nantes este somată să dea mai multe explicații asupra zborului fatal din 21 ianuarie

Iată care sunt întrebările pe care le pun oficialii de la Cardiff, care susțin că toată afacerea Sala este plină de necunoscute și ascunde destule probleme necurate, iar cel care a plătit cel mai scump este jucătorul. Cardiff susține că i-a prezentat lui Sala o listă cu mai multe zboruri ale unor companii aeriene britanice, dar jucătorul nu a vrut să urce într-un avion comercial.

Cele 10 înrebări la care Cardiff așteaptă răspuns

  1. Mai era Sala un jucător al lui FC Nantes când a urcat în avion?
  2. Cine a aranjat zborul și cine l-a putut pune pe Sala într-un avion atât de nesigur, cu un singur motor, în acele condiții de climă dificile, noaptea și fără aparatură de intervenție adecvată la bord
  3. Cine l-a convins pe jucător să urce în acel avion atât de nesigur
  4. De ce proprietarul avionului tace și nu a ieșit să spună absolut nimic
  5. Era avionul autorizat pentru a efectua zboruri comerciale?
  6. Avea pilotul David Ibbotson licență pentru a transporta pasageri
  7. Transferul lui Sala era cum împărțit în trei, banii urmând să ia nu numai FC Nantes
  8. Are dreptul Bordeaux să primească 50 la sută din transfer, parte a unei înțelegeri cu Nantes la transferul lui Sala în 2015
  9. Care a fost rolul jucat de agentul Willie McKay, știind că actele de transfer de la Nantes la Cardiff au fost semnate doar cu agentul legal al jucătorului, Meissa N’Diaye
  10. Comisionul lui McKay era doar al lui sau mai sunt și alte persoane implicate

McKay, agentul care are pe fiul său jucător la Cardiff

Cardiff așteaptă toate aceste răspunsuri, fără de care nu va plăti 20 de milioane euro. Clubul nu înțelege cum de McKay nu a găsit mai rezonabil să plătească 8000 de euro pentru a-i asigura jucătorului transortul cu un avion puternic, de ce McKay a influențat foarte mult transferul și suma acestuia declarând în mod fals că Everton și West Ham presează pentru transfer, cluburile dezmințind orice interes pentru Sala și ce caută acest McKay în operațiune, întrucât încălca evident regulamentele FIFA. McKay are pe fiul său Jack la Cardiff, acesta fiind împrumutat în actualul sezon la Chesterfield, în liga a 5-a.