Fotbal international

Înmormântarea lui Emiliano Sala. UPDATE. Acuze dure ale familiei: “A fost ucis! Multe lucruri n-au fost legale” VIDEO

17.02.2019 | 08:24
Inmormantarea lui Emiliano Sala UPDATE Acuze dure ale familiei A fost ucis Multe lucruri nau fost legale VIDEO

Sâmbătă, 16 februarie, au avut loc funeraliile fostului fotbalist argentinian Emiliano Sala, decedat pe 21 ianuarie într-un tragic accident aviatic. Înmormântarea va avea loc în micuța localitate argentiniană Progreso, acolo unde a locuit și jucătorul în perioada copilăriei. În noaptea de 21 ianuarie, când și-a găsit sfârșitul pe fundul Canalului Mânecii în accidentul aviatic, Emiliano Sala se despărțea de orașul francez Nantes, unde jucase timp de cinci ani, fiind coechipier cu Ciprian Tătărușanu pentru a merge la noul său club, Cardiff City. FANATIK vă oferă LIVE funeraliile fostului fotbalist Emiliano Sala.


UPDATE, 17 februarie, ora 08.20. Marias Gatti, verișorul lui Emiliano Sala, a cedat nervos la înmormântarea fostului fotbalist. Emiliano a fost ucis. Au fost foarte multe lucruri care nu au fost legale, totul a fost fîcut într-o manieră greşită şi l-au obligat să urce în acel avion. Începea să devină un jucător important şi l-au lăsat singur, fără niciun reprezentant. Trebuia să existe mai multă atenţie şi să călătorească în alte condiţii, nu în acel avion“.

Momentul în care corpul neînsuflețit al lui Emiliano Sala a fost scos din capelă

UPDATE, ora 20:33. Toată familia lui Sala, dar și fanii fac față cu greu unei zile apăsătoare


UPDATE, ora 18:55. Sora lui Emiliano Sala, Romina, a fost împietrită de durere


UPDATE, ora 16:25. Fundaşul central Nicolas Pallois şi Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, sunt cei care reprezintă clubul francez la funeraliile lui Emiliano Sala. 


UPDATE, ora 15:20. Zeci de persoane asistă la funeraliile lui Emiliano Sala în Argentina, la Progreso, acolo unde fostul atacant va fi incinerat. În faţa clubului San Martin din Progreso a fost afişată un banner pe care scria: “Emi, niciodată nu vei fi singur”.

Mama, tatăl, sora şi fratele jucătorului au fost primii prezenţi în capela unde i se aduce un omagiu lui Sala.


UPDATE, ora 14:20. Momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al fotbalistului este preluat de o mașină din aeroport. 

UPDATE, ora 13:10. Corpul neînsufleţit al lui Emiliano Sala va fi incinerat în Santa Fe. Va fi o ceremonie religioasă unde cunoscuţii îşi vor lua adio de la fotbalist, iar apoi corpul fotbalistului va fi incinerat. 


Cardiff City stabilise un record financiar în materie de achiziții de jucători, bătând palma cu FC Nantes pentru suma de 20 de milioane euro, însă jucătorul doar a apucat să îmbrace tricoul albastru al galezilor la semnarea contractului, pentru că s-a reîntors în Franța, pentru a rezolva anumite probleme, inclusiv modalitatea de a-și aduce câinele la Cardiff. Drumul spre Cardiff a fost însă fatal, el și pilotul avionului Piper Malibu, David Ibbotson, dispărând în apele Canalului Mânecii în acea noapte, când se pare că din cauza unor depuneri de gheață pe fuselaj și pe aripi avionul s-a prăbușit.

Înmormântarea lui Emiliano Sala. LIVE UPDATE. Funeraliile au loc la Progreso, localitatea natală a fostului jucător

Trupul lui Emiliano Sala a fost găsit de către o echipă ce căutare privată, condusă de oceanograful David Mearns și plătită din fondurile obținute de familie din donații, inclusiv a multor fotbaliști, în frunte cu Leo Messi și Kylian Mbappe. Cadavrul pilotului David Ibbotson nu a fost încă localizat, cu toate eforturile făcute și astfel doar înmormântarea lui Emiliano Sala este posibilă.

Funeraliile lui Emiliano Sala au loc sâmbătă, la Progreso, 538 km de Buenos Aires

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului fotbalist a sosit din Anglia în Argentina vineri și a fost de la aeroportul din Buenos Aires dus cu escorta mașinii de poliție până la Progreso, localitate situată la 538 de kilometri de Buenos Aires. Sicriul va fi depus la stadionul din Progreso, la a cărei echipă din liga a treia, San Martin, Sala a jucat la început.

Stadionul din Progreso a primit numele fostului jucător

De altfel conducătorii clubului local au postat un mesaj extrem de emoționant: “Te așteptăm la fel ca în prima zi. Ai plecat, dar acum te-ai întors și vei sta pentru totdeauna cu noi. Ai fost și vei rămâne un exemplu pentru totdeauna. Vei sta în inimile noastre”. La înmormântare este așteptată foarte multă lume, inclusiv delegații ale cluburilor FC Nantes și Cardiff City. Familia a ținut să mulțumească tuturor pentru toate eforturile făcute pentru găsirea rămășițelor fostului fotbalist, pentru a putea fi îngropat creștinește și pentru imensul suport moral primit fără încetare din toate colțurile lumii și, mai ales, din lumea fotbalului. De la Nantes vor fi prezenți fostul coechipier, fundașul Nicolas Pallois și secretarul clubului, Loic Morin, iar de la Cardiff șeful executiv Ken Choo și antrenorul Neil Warnock.

mesaj club san martin

Primarul din Progreso, Julio Muller, s-a ocupat de toate diligențele necesare în vederea momentului trist al îngropării lui Emiliano. Mama lui, Mercedes și sora sa, Romina, au ajuns și ele cu o zi înainte de repatrierea trupului, tatăl, Horacio, așteptându-le la Progreso. Conducerea clubului local, prin vocea președintelui Daniel Ribero, a comunicat decizia ca începând de lunea viitoare stadionul echipei San Martin să capete numele de Estadio Emiliano Sala.

Funeraliile lui Emiliano Sala vor avea loc în sala de gimnastică a clubului San Martin din Progreso
Funeraliile lui Emiliano Sala vor avea loc în sala de gimnastică a clubului San Martin din Progreso