News

Cardurile de cumpărături sau de vacanță, ultima modă a companiilor! Cum sunt răsplătiți angajații

27.08.2019 | 08:41
Cardurile de cumparaturi sau de vacanta ultima moda a companiilor Cum sunt rasplatiti angajatii

Cardurile de cumpărături sau de vacanță reprezintă ultima modă a companiilor! Angajatorii fac eforturi mari pentru a-și păstra salariații buni, drept pentru care peste 1.700 de firme alocă în prezent carduri care pot acoperi parţial sau integral costurile unui abonament la sala de sport. Vă vine să credeți sau nu, dar şi instituţiile de stat au început să își fidelizeze în acest mod salariații. În mod evident, cei mai mulţi angajaţi se bucură însă de tichete de masă.

Cardurile de cumpărături sau de vacanță, ultima modă a companiilor!

Pe locul 2 au urcat vouchere de vacanţă primite cu entuziasm de oamenii aflați în câmpul muncii. Voucherele culturale, apărute recent pe piaţă, încep abia acum să prindă teren. Sunt însă și câțiva angajați care spun că printre beneficiile salariale pe care le primesc se bucură cel mai mult de cardul de sport. Deși patronul nu le plătește costul total al abonamentului, salariatul tot are de câştigat de pe urma unui asemenea card.

Mai toți angajații au acces la 70% din sălile de sport din România, la un preţ de cel mult 150 de lei pe lună. Ca să vă faceți o idee, în prezent, 42.000 de salariaţi primesc aceste carduri ca beneficiu extrasalarial. Așa cum vă spuneam, nu se compară cu tichetele de masă care rămân de departe beneficiul numărul 1. În librării, voucherele culturale cu care se pot plăti cărţi, dar şi bilete la spectacole şi concerte, sunt folosite ici colo.

Cardurile de cumpărături sau de vacanță, ultima modă a companiilor! Card de vacanță
Cardul de vacanță este oferit atât la stat, cât și la privat. Sursa foto – facebook

Cum sunt răsplătiți angajații

În luna iulie, spre exemplu, cei mai mulţi clienţi au folosit tichetele pentru a cumpăra cărţi de vacanţă. Este adevărat că mulți nici nu știau că există un asemenea beneficiu și se concentrează mai degrabă pe lucruri palpabile. Astfel, toți angajații care primesc tichete de masă vor observa că din luna noiembrie valoarea lor va fi una mai mare. Autoritățile au luat această decizie după ce ministerul Muncii a analizat situația financiară.

Mai mult de atât există voci care spun că valoarea bonului de masă trebuie să ajungă la 20 de lei. Câțiva parlamentari se luptă pentru acest drept și spun că în Spania bonul are valoare de 11 euro, în Belgia 8 euro și în Franţa 11,04 euro