Life

Care a fost reacția unui copil nevoiaș care a văzut pentru prima dată marea: „Nu mi-aș fi închipuit că poate fi atât de frumos”

Ce reacție a avut un copil nevoiaș care a mers la mare pentru prima dată. Alin, în vârstă de nouă ani, nu ar fi vrut să mai plece niciodată de pe plajă.
24.08.2022 | 16:41
Care a fost reactia unui copil nevoias care a vazut pentru prima data marea Nu mias fi inchipuit ca poate fi atat de frumos
Care a fost reacția unui copil nevoiaș care a văzut pentru prima dată marea. foto: Worl Vision România
ADVERTISEMENT

Există multe familii din România care nu își permit să meargă într-o vacanță, iar acest lucru înseamnă că unii copii sunt aproape de vârsta adolescenței și nu au văzut niciodată marea. Iată cum a reacționat Alin, un copil de 9 ani care a fost la mare pentru prima dată.

Cum a reacționat un copil nevoiaș care a văzut pentru prima dată marea

Din păcate, aceasta este o realitate tristă din țara noastră. Nu toți părinții au bani să își ducă copiii la mare, astfel că micuții nici nu știu cum arată peisajul sau cum se simte nisipul fierbinte sub tălpi.

ADVERTISEMENT

World Vision România este un ONG care își propune să schimbe acest lucru, iar cu ajutorul donațiilor, în această vară ei au reușit să ducă la mare 100 de copii din Călărași.

Alin, un copil de 9 ani, face parte din ei. Reacția lui când a văzut marea pentru prima dată a fost una fabuloasă.

ADVERTISEMENT

Alin s-a minunat de când de frumos poate fi peisajul de la malul Mării Negre, ce frumos e să înoți în apă și să simți nisipul, alături de alți zeci de copii care nu mai văzuseră nici ei marea niciodată.

„Aș putea să rămân aici o viață! Este prima mea vacanță, nu mi-aș fi închipuit că poate fi atât de frumos”, a spus copilul de nouă ani.

ADVERTISEMENT

Alin a avut prima vacanță din viața lui și a văzut marea întâia oară

Alin locuiește cu sora lui și bunica, ea fiind cea care are grijă de ei. Părinții acestuia sunt plecați în străinătate.

Părinții mai trimit bani acasă, dar nici dacă ar fi avut fonduri suficiente, Alin nu ar fi avut cu cine să plece la mare, bunica lui fiind bolnavă.

ADVERTISEMENT

Copilul face tot ce poate pentru a învăța bine la școală, dar o ajută și pe bunica lui cu treburile gospodărești: dă de mâncare la animale, mătură curtea și are grijă singur de el.

„Alin este unul dintre cei aproape 100 de copii din Călărași pe care i-am dus luna trecută la mare în Năvodari.

A fost prima lui vacanță, nu doar de la școală, ci și de la responsabilitățile de acasă.  

Băiețelul locuiește într-o căsuță modestă, doar cu bunica și sora lui. Restul familiei e plecată în străinătate. Părinții mai trimit bani, dar gospodăria nu poate fi ținută doar de mamaia, și ea bolnavă.

Așa că, deși are numai 9 ani, băiețelul este obișnuit să măture curtea, să dea mâncare la animale sau să-și pună singur de mâncare”, transmite World Vision România pe site-ul propriu.

ADVERTISEMENT