Sporturi

Care este amenda pe care Sorana Cîrstea ar urma să o primească după derapajul de la Istanbul

26.04.2019 | 16:30
Care este amenda pe care Sorana Cirstea ar urma sa o primeasca dupa derapajul de la Istanbul

Ce amendă ar urma Sorana Cîrstea să primească după derapajul de la Istanbul. Sorana Cîrstea, ocupanta locului 97 WTA, a reuşit să surprindă pe toată lumea cu ieşirile nervoase pe care le-a avut pe terenul de tenis de la Istanbul în meciul disputat contra cehoaicei Barbora Strycova. Jucătoarea de tenis din Tîrgovişte l-a bruscat pe arbitrul de scaun pentru o decizie controversată a acestuia.

Ce sumă va trebui Sorana Cîrstea să plătească pentru ieşirea nervoasă de pe teren

Fostă ocupantă a locului 21 în clasamentul WTA, Sorana Cîrstea a fost eliminată de la turneul International de la Istanbul ăn faza optimilor de finală. Românca în vârstă de 29 de ani a fost învinsă în trei seturi de Barbora Strycova (Cehia, 47 WTA), scor 6-2, 1-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 15 minute de joc. Pentru prezența în această fază a competiţiei la Istanbul, Cîrstea va primi 30 de puncte WTA şi 3.400 de dolari.

În timpul acestei partide, la scorul de 2-6, 6-1, 1-1, Sorana servea pentru a-și consolida break-ul obținut în game-ul precedent, însă a comis o dublă greșeală la 40-40, apoi a dat un as. Arbitrul de scaun nu a fost de acceaşi opinie. “Serios? Tu gândești? Ești nebun sau orb?”, i s-a adresat ea pe un ton foarte apăsat, apoi l-a prins de mânecă și l-a împins, îndreptându-l în direcția în care se afla urma lăsată de minge. Oficialul a rămas calm, nu a ripostat şi i-a spus pur şi simplu că nu poate face nimic în acest context.

Ce amendă ar urma Sorana Cîrstea să primească după derapajul de la Istanbul

Sorana Cîrstea ar putea fi aspru pedepsită pentru atitudinea de pe terenul de tenis

Când s-a întors în scaun, arbitrul care a oficiat partida dintre Sorana Cîrstea şi Barbora Strycova i-a acordat româncei un avertisment pentru conduită nesportivă. În regulamentul WTA se specifică faptul că amenda pentru o astfel de ofensă este 10.000 de dolari. Dacă arbitrul va hotărî că Sorana a făcut mai mult decât atât, suma ar putea creşte.