Sport

Care este programul lui CSM București în grupele principale ale Ligii Campionilor

26.01.2019 | 16:00
Care este programul lui CSM Bucuresti in grupele principale ale Ligii Campionilor

CSM București se află în a doua grupă principală a Ligii Campionilor și are un program destul de convenabil, obiectivul fiind calificarea în sferturile de finală ale acestei ediții, acolo unde ajung primele patru clasate din fiecare grupă. CSM Bucuurești joacă sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 20:30 pe terenul echipei campioane a Ungariei, care este și deținătoarea trofeului, acesta fiind primul meci din actuala fază pe grupe.

CSM București a intrat în grupa a doua principală cu un total de 6 puncte, rezultat din dubla victorie în prima fază a grupelor, reușită în fața altei echipe din Ungaria, Ferencvaros Budapesta și a succesului din Norvegia, pe terenul lui Vipers Kristiansand. Ar fi putut avea punctaj maxim, așa cum a venit Gyor în grupa principală, dacă nu ar fi pierdut acasă cu Vipers Kristiansand. Pentru a se califica CSM trebuie să termine în primele patru, iar adversarele pe care le va înfrunta tur-retur sunt Gyor, Krim Ljubljana și Thuringer.

Programul lui CSM București în grupele principale este avantajos pentru campioana României

La prima vedere, exceptând această mare forță continentală care este Gyor, slovenele și Thuringer sunt adversare abordabile, pe care trebuie să le învingă, dar să nu uităm că echipa pregătită de Dragan Djukic pleacă la luptă cu un dublu mare handicap: accidentările pe termen lung ale Cristinei Neagu și Amandei Kurtovic. Și să nu uităm că în prima fază pe grupe CSM a mai suferit un eșec și în deplasare, la Bietigheim, așa încât o nouă confruntare cu o echipă germană, Thuringer, trebuie tratată cu toate atenția.

Program CSM București grupe principale Liga Campionilor. În primul meci, la Gyor, portarii vor avea un rol foarte important. În imagine Jelena Grubisic, portar la CSM
Program CSM București grupe principale Liga Campionilor. În primul meci, la Gyor, portarii vor avea un rol foarte important. În imagine Jelena Grubisic, portar la CSM

Programul campioanei României în a doua grupă principală a Ligii Campionilor este următorul:

  • 26 ianuarie ora 20:30 Gyor – CSM București
  • 2 februarie ora 17:00 CSM – Krim Ljubljana
  • 10 februarie ora 15:00 Thuringer – CSM
  • 23 februarie ora 16:30 CSM – Gyor
  • 2 martie ora 16:00 Krim Ljubljana – CSM
  • 8 martie ora 18:00 CSM – Thuringer

La acest moment, când se ia startul în a doua grupă principală situația în clasament este următoarea: 1. Gyor 8 puncte, 2. CSM București 6 puncte, 3. Kristiansand 4, 4. Krim Ljubljana 3, 5. Ferencvaros 2, 6. Thuringer 1.