Sporturi

Caricaturistul care a ironizat-o pe Serena Williams a fost ameninţat cu moartea

14.09.2018 | 15:40
Caricaturistul care a ironizato pe Serena Williams a fost amenintat cu moartea

Mark Knight a fost ameninţat cu moartea după ce a realizat caricatura Serenei Williams. Australianul a primit o mulţime de ameninţări şi avertismente agresive.

Serena Williams a ajuns să fie una dintre glumele preferate ale jurnaliştilor din întreaga lume după scandalul cu Naomi Osaka din finala de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam. Fostul lider mondial a atras multe critici, iar o publicaţie satirică din Australia a creat o caricatură. Caricatura a fost realizată de Mark Knight, cel care lucrează pentru Herlad Sun, iar Serena sare peste rachetă şi o face praf în opera caricaturistului, iar arbitrul Carlos Ramos îi reproşează lui Naomi Osaka că faptul că nu a lăsat-o să câştige.

Caricaturistul Mark Knight și-a închis conturile de socializare după ce el și familia sa au fost amenințați cu moartea pentru caricatura în care a surprins scandalul dintre Serena Williams și arbitrul de scaun Carlos Ramos din finala US Open. Australianul a primit o mulţume de avertismente agresive din partea celor care au interpretat desenul ca fiind un atac evident de rasism.

Mark Knight a fost ameninţat cu moartea după ce a realizat caricatura Serenei Williams

Caricaturistul Serenei Williams a fost ameninţat cu moartea. Mark Knight a declarat pentru 7News că familia lui a primit amenințări cu moartea din cauza desenului. Pentru a-și lua apărarea, australianul a afirmat că a vrut doar să surprindă starea Serenei din finala jucată împotriva lui Naomi Osaka și că nu este corect ca lucrarea sa să fie catalogată drept rasistă. “Nu știu cum să desenez o persoană afro-americană fără să o fac să arate ca o persoană afro-americană. Serena e o persoană puternic construită”, a spus Mark Knight.

Michael Miller, preşedintele News Corp., a afirmat că acuzele aduse lui Knight “arată că lumea a devenit prea corectă politic”, și a încercat să îi ia apărarea caricaturistului. Herald Sun, publicația în care a apărut desenul, a răspuns criticilor printr-o primă pagină cu titlul “Bun venit în lumea corectitudinii politice”. Pagina conține mai multe caricaturi realizate de Mark Knight și motivul pentru care acestea ar putea fi considerate ofensatoare.
Prima pagină a publicaţiei Herald Sun

Americanii au replicat după ce multipla campioană a fost luată la mişto

“Mark Knight, eşti un rasist de primă clasă. Lui Herald Sun ar trebui să îi fie ruşine. Caricaturiştii au un rol important în societate”,  a spus scriitorul JK Rowling, creatorul lui Harry Potter, în apărarea celei mai importante jucătoare de tenis din ultimii ani.

Serena Williams şi-a pierdut cumpătul în timpul partidei cu Naomi Osaka, finala US Open 2018! Americanca a făcut un scandal uriaş în timpul setului secund, după un conflict cu arbitrul Carlos Ramos. Totul a început după ce fostul lider mondial a primit un avertisment din partea portughezului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Muratoglu a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu.  Jucătoarea de peste Ocean a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală oficialului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Ramos. Arbitrul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.