Sporturi

Carlos Ramos, arbitrul care i-a pus la punct pe Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Serena Williams. Video

09.09.2018 | 11:47
Carlos Ramos arbitrul care ia pus la punct pe Novak Djokovic Rafael Nadal si Serena Williams Video

Carlos Ramos, arbitrul de scaun al finalei US Open dintre Serena Williams (36 ani) şi japoneza Naomi Osaka (20 ani), 2-6, 4-6, i-a pus la punct şi pe Novak Djokovic şi Rafael Nadal. Americanca şi Carlos Ramos au avut discuţii aprinse în setul secund, iar locul 26 WTA a luat măsuri împotriva Serenei.

Serena William l-a acuzat pe arbitrul portughez de sexism, dar jucătoarea de tenis din America a uitat de faptul că arbitrul Carlos Ramos este cunoscut în lumea tenisului mondial pentru stricteţe şi printre jucătorii penalizaţi de acesta se numără Novak Djokovic şi Rafael Nadal. Serena.

Novak Djokovic şi Rafael Nadal au fost puşi la punct de Carlos Ramos

Carlos Ramos a fost implicat pe parcursul anilor în mai multe discuţii aprinse cu doi dintre cei mai mari jucători de tenis din lume. În 2018, la Wimbledon, arbitrul din Portugalia l-a avertizat pe Novak Djokovic cu un “code violation”, toate acestea deoarece sârbul a lovit cu racheta de pământ. De acolo a început un dialog dur între cei doi. Nu a fost prima dată când Carlos Ramos şi Novak Djokovic s-au contract. Aceştia au avut ceva de împărţit şi în 2017, la Roland Garros, în timpul meciului jucat de sârb cu Diegpo Schwartzman. “Nole” a încasat un “code violation şi s-a contrat dur cu arbitrul portughez.

Rafa Nadal, reacţie nervoasă la adresa lui Carlos Ramos. “Nu mă vei mai arbitra!”

Nici Rafael Nadal nu a scăpat de contrele cu Carlos Ramos. La Roland Garros 2017, în timpul unui meci jucat de spaniol cu Roberto Bautista Agut, locul 1 mondial a cedat nervos în urma avertismentelor repetate primite de arbitrul din Portugalia pentru depăşirea celor 25 de secunde dintre servicii. În acel moment, Rafael Nadal a avut o reacţie agresivă la adresa lusitanului. “Dă-mi câte avertismente vrei, oricum nu mă vei mai arbitra niciodată”, i-a spus “Rafa”.

Momentul în care Rafael Nadal i-a cerut explicaţii lui Carlos Ramos, arbitrul finalei US Open 2018

Comunicatul oficial al US Open

În urma incidentului dintre Serena Williams şi Carlos Ramos, oficialii US Open au emis un comunicat oficial în care au explicat penalităţile primite de către Serena în timpul finalei feminine cu Naomi Osaka. “În al 5-lea punct al game-ului doi din setul secund din confruntarea Naomi Osaka-Serena Williams, arbitrul de scaun a observat că antrenorul Serenei Williams îi acorda indicaţii jucătoarei. Chiar dacă antrenorul ei a confirmat faptul că făcea coaching, Williams a spus clar că nu a primit nicio indicaţie. În concordanţă cu regulile, Williams a primit un avertisment. 

În game-ul 5 din setul secund, Williams a primit un al doilea avertisment pentru că a aruncat cu racheta, ceea ce înseamnă un punct de penalizare. La schimbul dintre terenuri, la scorul de 4-3, Williams a mai primit un al treilea avertisment pentru că l-a insultat pe arbitrul de scaun, care înseamnă un game de penalizare. Decizia arbitrului de scaun a fost definitivă şi ireversibilă. Nici arbitrul turneului şi nici supervizorul turneului de Grand Slam care au fost chemaţi pe teren, nu puteau întoarce decizia”, se arată în comunicat.

“Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a spus Serena Williams la finalul meciului cu Naomi Osaka.