News

Casă spulberată de explozia unei sobe, în Dolj. Un bărbat a fost grav rănit

Un bărbat din Dolj a rămas fără casă, după ce soba i-a explodat și a distrus totul. Omul a fost rănit și are arsuri grave
01.03.2024 | 11:28
Casa spulberata de explozia unei sobe in Dolj Un barbat a fost grav ranit
Un bărbat din Dolj a rămas fără acoperiș deasupra capului. Casa i-a fost făcută praf de o explozie la o sobă. Sursa foto: ISU Dolj
ADVERTISEMENT

Un incident tragic s-a produs în localitatea Bâzdâna, județul Dolj, vineri, 1 martie. Un bărbat a fost grav rănit și transportat de urgență la spital după ce o sobă din locuința sa a suferit o explozie devastatoare, potrivit informațiilor furnizate de Ediție Specială.

Explozie devastatoare la o casă din Dolj

Conform pompierilor ajunși la locul incidentului, suflul exploziei, care, din fericire, nu a fost urmat de un incendiu, a catapultat proprietarul casei prin geamul acesteia.

ADVERTISEMENT

Detaliile inițiale indică faptul că explozia a avut loc în urma unor defecțiuni ale sobei, dar circumstanțele exacte vor fi investigate de către autoritățile competente.

Victima a alertat oamenii legii acum doi ani că a găsit o pungă de gaze

Sursele, menționate de Jurnalul Olteniei, dezvăluie că victima tragică este același bărbat care, acum doi ani, a descoperit o pungă cu gaze în curtea sa, în timp ce fora un puț. Această descoperire anterioară ridică întrebări cu privire la posibilele legături cu explozia recentă și va fi analizată în cadrul investigațiilor în desfășurare.

ADVERTISEMENT

Echipa de intervenție de la Secția de Pompieri Segarcea a acționat rapid la fața locului, dispunând de două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor medical și echipajul CBRN.

Proprietarul casei a fost transportat la spital cu arsuri serioase la nivelul feței și membrelor superioare, însă rămâne conștient și cooperant în ciuda circumstanțelor dramatice.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis pompierii doljeni

Evenimentul tragic a fost semnalat prin apelul de urgență 112 în jurul orei 07:53, iar intervenția promptă a echipajelor de salvare a contribuit la gestionarea situației și la acordarea asistenței medicale necesare victimei.

„În jurul orei 07.53, un apel pe 112 anunța explozia unei sobe neurmată de incendiu, în comuna Calopăr, sat Bâzdâna. La fața locului, s-a deplasat Secția de Pompieri Segarcea cu două auospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor medical și echipajul CBRN. Urmare a exploziei produse a rezultat o victimă de sex masculin, cu arsuri la nvelul feței și membrelor superioare, constient și cooperant, fiind transportată la spital”, potrivit comunicatului ISU Dolj.

ADVERTISEMENT

Investigațiile sunt în curs pentru a stabili cu precizie cauzele acestei explozii neașteptate, iar oamenii legii au deschis și o anchetă care va lămuri întregul eveniment.

ADVERTISEMENT