News

Explozie la un spital din Ploiești. O femeie de 80 de ani a suferit arsuri grave

O explozie s-a produs luni la un spital din Ploiești. Potrivit ISU Prahova, o femeie de 80 de ani a suferit arsuri grave.
26.02.2024 | 15:04
Explozie la un spital din Ploiesti O femeie de 80 de ani a suferit arsuri grave
Explozie puternică la un spital din Ploiești. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O explozie puternică s-a produs luni, la orele după-amiezii, la secția de terapie intensivă a unui spital din Ploiești. O pacientă de 80 de ani s-a ales cu arsuri extrem de grave.

Explozie puternică la un spital din Ploiești. O femeie de 80 de ani a suferit arsuri grave

Incidentul de luni după-amiază s-a produs la Spitalul Movila. Vorbim de o secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Din datele ISU Prahova, o vârstnică a suferit arsuri grave.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că la originea exploziei ar fi o neglijență de proporții. Un muncitor ar fi lucrat într-o secție cu flexul, când o scânteie a ajuns la un tub de oxigen, anunță televiziunea Digi24.

Vestea bună este că explozia de luni nu a fost urmată de incendiu, fiind localizată doar într-un salon al spitalului. Femeia de 80 de ani se afla în salonul cu pricina.

ADVERTISEMENT

În urma exploziei, bătrâna a suferit arsuri destul de importante. Aceasta este, de altfel, singura victimă a incidentului. Ea ar fi conștientă, dar cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corporală.

În urma evenimentului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a trimis la fața locului mai multe echipaje de intervenție: ambulanțe, pompieri etc.

ADVERTISEMENT

Se deplasează la fața locului ambulanța de terapie intensivă mobilă. De asemenea, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Împrejurările producerii deflagrației vor fi stabilite ulterior, nu le cunoaștem cu exactitate”, a transmis ISU Prahova.

În 2021, un incendiu la același spital a ucis două persoane

În urmă cu cu trei ani, un incendiu produs la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploieşti, unde erau internați 20 de pacienți cu Covid-19, s-a soldat cu o tragedie.

ADVERTISEMENT

Doi bolnavi, bărbați cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizați. Tot atunci, o infirmieră a suferit arsuri. Ea ce a încercat să stingă focul. Alţi 15 pacienți au fost evacuați, fiind transferați în clădirea principală a Spitalului Județean.

ADVERTISEMENT
Tags: