News

Case de vânzare sub 10.000 de euro, în România! Cum arată și ce trebuie să faci ca să intri în posesia lor

Case sub 10.000 de euro. Oferte pentru românii care se mută de la orașe la țară. Trailul la sat, preferat junglei urbane.
25.06.2023 | 11:21
Case de vanzare sub 10000 de euro in Romania Cum arata si ce trebuie sa faci ca sa intri in posesia lor
Din ce în ce mai mulți români părăsesc marile orașe pentru a trăi la țară / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Există case de vânzare sub 10.000 în România. Și există și cerere. Din diverse motive, în ultimii ani s-a înregistrat o migrație a românilor din zonele urbane în cele rurale. Înclusiv pandemia Covid-19, cu munca de acasă și cu regulile sanitare, au acccentuat acest fenomen. Și, pentru prima data din 2007, s-a putut observa astfel o creștere a populației rurale în România.

Migrația românilor din urban spre rural

De altfel, Institutul Național de Stastistică a confirmat tendința multor români de a pleca de la oraș spre mediul rural. Traiul la sat este preferat junglei urbane, prețurile sunt mai mici, poluarea mai redusă, la fel și stresul zilnic, față de orașele mari din România.

ADVERTISEMENT

Pentru cei cu bani, problema nu a fost greu de rezolvat. Mai ales că, cu cât crește distanța față de București, cu atât prețurile la case și terenuri sunt mai mici. Pentru cei cu buget mai restrâns, o casă modestă la țară, cu curte, este suficient.

Dar dorința orășenilor de a veni la sat a făcut ca oferta proprietarilor de case la țară să se scumpească. Chiar și pentru case foarte vechi, din paiantă, se cer acum bani mai mulți decât înainte. Uneori, spun cumpărătorii, nejustificat de mulți.

ADVERTISEMENT

Case vechi, din paiantă

Pe site-urile de anunțuri imobiliare, există multe oferte de case la țară, deseori descries în termeni atrăgători. Dar nu totul este roz: multe din aceste case nu sunt îngrijite, sunt vechi, unele sunt în diverse stări de degradare, altele nu sunt terminate, altele sunt construite din materiale precare.

Espre exemplu, 10.000 de euro cere proprietarul unei case din județul Buzău (satul Câmpeni, comuna Amaru). E drept, are cinci camera, dar este din paiantă și a fost construită în 1930. Deci acum mai bine de 90 de ani. Casa are și un teren generos, de 2.200 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Două case la 10.000 de euro

În județul Argeș (satul Martalogi, comuna Hârseni), se vând nu una, ci două case, cu 10.000 de euro. Un chilipir, casele sunt construite din cărămidă. Un proprietar din Oravița cere și el 10.000 de euro pe o casă veche, dar precizează că fundația este făcută din piatră, casa are acoperiș din tablă iar pereții sunt făcuți din cărămidă, potrivit RomâniaTV.

O altă casă, din paiantă, se oferă împreună cu un teren și o zonă de pădure de 600 de metri pătrați. Costă 6.500 de euro și se află în Deagu de Jos, județul Argeș. Tot în categoria caselor ieftine este și una din județul Olt (Strejeștii de Sus). Este construită în 1960 și propietarul cere pe ea 4.600 de euro. Cu 6.600 de euro se poate intra în posesia unei case din Surdulești (județul Argeș). Casa, construită din paiantă, are un teren generos, de aproape 3.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Bani europeni pentru renovarea caselor

La începutul anului, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că românii pot primi bani din fonduri europene pentru renovarea caselor. Este vorba de vouchere în valoare de 4.000 de lei pentru repararea locuințelor. Acest program va demara începând cu anul viitor, după ce va fi aprobat de executivul de la Bruxelles, Comisia Europeană.

Statul român vrea 600 de milioane de euro din acest program de reabilitare a locuințelor și reziliență socială. Cei din zonele rurale defavorizate, cu condiții precare de viață, bătrânii, familiile cu mulți copii, sunt beneficiarii acestui program.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Cu ce se ocupă Dorin Mateiu, presupusul iubit al Simonei Halep. Afacertistul, inlcus...
Cu ce se ocupă Dorin Mateiu, presupusul iubit al Simonei Halep. Afacertistul, inlcus în top 300 cei mai bogați români
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze