Life

Cât costă moneda de 1 leu de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. E una foarte rară

Cu cât se vinde moneda de 1 leu scoată pe piață în perioada comunistă. Colecționarii cer o sumă mare.
12.09.2022 | 23:13
Cat costa moneda de 1 leu de pe vremea lui Nicolae Ceausescu E una foarte rara
Cu cât se vinde moneda de 1 leu din perioada comunistă. Colecționarii cer o sumă mare. Sursa foto: hepta. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă în prezent moneda de 1 leu de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu pe site-urile de vânzare din țara noastră. E una foarte rară și unică. De asemenea, colecționarii știu că este gravată cu Republica Socialistă România.

Cu cât se vinde moneda de 1 leu din perioada comunistă. Colecționarii cer o sumă mare

Cu cât se vinde moneda de 1 leu din perioada comunistă? Ei bine, dacă te numeri printre persoanele care colecționează astfel de lucruri, trebuie să știi că se pot găsi în momentul de față în mediul virtual și nu numai.

ADVERTISEMENT

Aceasta are imprimată stema Republicii Socialiste România, iar pe partea cealaltă apare un tractor pe câmp, undeva în partea dreaptă. În fundal, se pot observa munții din spatele cărora se vede cum răsare soarele.

De asemenea, la stânga sunt desenate 5 sonde de petrol, iar în partea de sus se arată valoarea nominală 1. Totodată, nu lipsește denumirea LEU, scrisă cu litere de tipar, designerul acestea fiind Haralamb Ionescu.

ADVERTISEMENT

Prețurile pentru o singură monedă confecționată din oțel placat cu nichel, din perioada lui Nicolae Ceaușescu, sunt ușor negociabile și încep de la 50 de lei. Acestea pot ajunge până la suma de 600 de lei.

Moneda de 1 leu, înnobilată cu aur pur și rodiu

Moneda de 1 leu este cel mai popular ban din anul 1966 și a fost singura înnobilată cu aur pur și rodiu. Conform casademonede.ro, această dublă placare excepțională este una dintre cele mai căutate de colecționarii din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Rodiul conferă o strălucire intensă motivului tematic principal al gologanului în cauză. Este o monedă unicată, care poate fi achiziționată inclusiv cu blister de prezentare și certificat de autenticitate.

Și acest ban este semnat tot de renumitul gravor român, Haralamb Ionescu, cel care și-a gravat de-al lungul vremii lucrările cu prescurtările H.I. sau H. IONESCU.

ADVERTISEMENT

În plus, este cel care a gravat, individual, aversurile multor monede și medalii românești emise în timpul regilor Mihai I și Carol al II-lea.

ADVERTISEMENT