News

Cât de greu i-a fost lui Ilie Năstase în copilărie: ”Mama a plâns ani în șir, în fiecare seară”

11.11.2020 | 03:30
Cat de greu ia fost lui Ilie Nastase in copilarie Mama a plans ani in sir in fiecare seara
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a făcut confesiuni emoționante în cadrul unei emisiuni de la Kanal D. Fostul mare jucător de tenis a vorbit cu nostalgie de copilăria dificilă și a tratat subiecte delicate despre de părinții lui. 

”Aveam 8 ani și aveam un singur trening. Vinerea, când veneam de la școală mi-l spălam. Toată săptămâna la școală purtam același trening,” a spus Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a scăpat de tirul întrebărilor venite de la prezentatoarea Denise Rifai. Nasty a vorbit despre tortura la care a fost supus tatăl său, dar și despre momentul în care a primit primii bani din viață.

Ilie Năstase: Mirosul ală de bani mi-a rămas și acum

Foto: Hepta.ro

Ajuns la 74 de ani, legendarul sportiv a vorbit despre rănile cele mai adânci din copilărie când familia lui a dus-o foarte greu.

ADVERTISEMENT

”Am dat peste un om extraordinar. Îl chema domnul Vijonie. Era guvernatorul Băncii Naționale pe timpul ală. Apoi a fost și închis.(…) Când venea în fiecare sâmbătă la meciurile de fotbal ale echipei Spartac București, trecea prin fața casei și maică-mea mă punea dezbrăcat în geam. Aveam doi, trei ani. Venea și îmi dădea o bancnotă de 10 lei nouă luată de la bancă. Mirosul ală de bani mi-a rămas și acum.” – Ilie Năstase.

Una din cele mai triste povești din viața fostului câștigător de la US OPEN este legată de bătaia pe care a luat-o tatăl său. Acesta a stat la închisoare pe nedrept timp 8 luni în 1959, după jaful de la BNR. Era însoţitorul din maşina Băncii Naţionale care a fost atacată.

Amintiri negre din copilărie: ”Am vrut să mă răzbun”

”Când ești copil rănile sunt foarte adânci și se adâncesc cu timpul. Am fost filați. Nu aveam voie să mergem pe stradă. De asta am o problemă cu miliția, nu cu toți, cu aia care l-au bătut. Cei care-l băteau erau sportivi. Asta a fost cel mai greu să accept. Erau boxeri. Cel care îl bătea, cred că Murețean îl chema, a murit.

ADVERTISEMENT

Erau niște luptători, pentru că ei știau unde să lovească, la ficat. Nu mai țin minte numele șoferului, cred că șoferul a murit de la bătaie, la miliție. Când a ieșit, ne-am dus să-l luam de acolo, și a căzut pe jos când a claxonat. Lucrurile astea te marchează. Am vrut să mă răzbun, dar eram prea mic”, a declarat Ilie Năstase în emisiunea Denisei Rifai.

”Cel care-l bătea pe tatăl meu, unul dintre ei era prieten cu fratele meu.”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, o cariera de poveste

Foto: Hepta.ro

Unul din cei mai mari jucători ai ”sportului alb”, Ilie Năstase a cucerit 58 de titluri la simplu de-a lungul carierei sale. Este de 2 ori campion de Grand Slam: US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973. Are alte 3 finale pierdute.

La dublu a câștigat turneele de la Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975.

Foto: Hepta.ro

Ilie Năstase este patru ori învingător la Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 și 1975. Alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori.

Pentru echipa de Cupa Davis a României a jucat timp de 18 ani. A câștigat 109 meciuri din 146.

ADVERTISEMENT