Life

Cât detergent lichid trebuie să folosești, de fapt, în mașina de spălat. Greșeala care îți poate ruina hainele

Cât detergent lichid se pune, de fapt, în mașina de spălat. Multe persoane fac o greșeală care le-ar putea distruge hainele.
25.04.2024 | 15:22
Cat detergent lichid trebuie sa folosesti de fapt in masina de spalat Greseala care iti poate ruina hainele
Cât detergent lichid trebuie să folosești la spălat. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iată cât detergent lichid este bine să folosești în mașina de spălat. Multe persoane au tendința de a adăuga prea mult, însă acest lucru este o greșeală și îți poate strica hainele.

Cât detergent lichid trebuie să pui în mașina de spălat

Atunci când pun hainele la spălat, multe persoane folosesc detergent lichid, însă care este cantitatea corectă, de fapt? Mulți sunt de părere că utilizarea unei cantități mai mari de detergent va face hainele mai curate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dacă se adaugă prea mult detergent, pot apărea alte probleme. Înainte de a pune rufele la spălat, trebuie verificate instrucțiunile de utilizare a detergentului.

În general, instrucțiunile vor oferi informații cu privire la cantitatea de detergent de care este nevoie, în funcție de cât de murdare sunt rufele. În plus, acestea țin cont și de capacitatea pe care o are mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să adaugi prea mult detergent, deoarece acest lucru poate să ducă la formarea unor reziduuri pe haine. Acestea sunt dificil de îndepărtat și chiar pot să provoace iritații dacă ai pielea sensibilă.

Totodată, detergentul lichid adăugat în exces se acumulează în mașina de spălat. Din această cauză, pot să apară depuneri, dar și mirosuri neplăcute, iar aparatul electrocasnic ar avea de suferit.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să te asiguri că folosești cantitatea potrivită de detergent, trebuie să utilizezi măsuri precise. În acest sens, există dozatoare sau căni speciale, care sunt incluse în ambalajul detergentului.

Pentru un kilogram de haine uscată, se folosește o lingură de detergent, dacă ai o mașină de spălat cu capacitatea de 5 kilograme. Dacă o umpli doar pe jumătate, atunci se pot folosi 2 – 3 linguri, notează gandul.ro.

ADVERTISEMENT

Când este recomandat să folosești mai mult detergent

Dacă apa din mașina de spălat este dură, atunci poate fi nevoie de o cantitate mai mare de detergent, dacă vrei să te asiguri că hainele se vor curăța așa cum trebuie.

Într-o astfel de situație, se recomandă utilizarea unui aditiv special pentru a putea îmbunătăți eficiența detergentului în apa dură. Hainele vor fi curate, iar detergentul nu se va depune în mașina de spălat.

Un alt beneficiu al utilizării corecte a detergentului lichid este și riscul redus de poluare a apelor. Astfel, dacă folosești cantitatea potrivită, nu vor fi riscuri nici pentru haine sau mașina de spălat, dar nici pentru mediul înconjurător.

ADVERTISEMENT
Tags: