Life

Ce cantitate de detergent se folosește, de fapt, la o singură spălare. Pontul gospodinelor pricepute

Care este, în realitate, proporția corectă de detergent pentru un singur ciclul de spălare. Secretul femeilor desăvârșite.
23.03.2024 | 00:15
Ce cantitate de detergent se foloseste de fapt la o singura spalare Pontul gospodinelor pricepute
Care este, în realitate, proporția corectă de detergent pentru un singur ciclul de spălare. Secretul femeilor desăvârșite. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce cantitate de detergent se folosește, de fapt, la o singură spălare. Pontul gospodinelor pricepute a fost dezvăluit. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de sfaturile pe care le au specialiștii și rufele tale vor fi curate instant.

Care este, în realitate, proporția corectă de detergent pentru un singur ciclul de spălare. Secretul femeilor desăvârșite

Care este, în realitate, proporția corectă de detergent pentru un singur ciclul de spălare. Secretul femeilor desăvârșite. Unii experți spun că trebuie să se folosească un singur capac de dero, în timp ce alții sunt de altă părere.

ADVERTISEMENT

Doza standard  pentru un kilogram de rufe este de o lingură de detergent. În cazul în care mașina de spălat are o capacitate maximă de 5 kilograme, dar e umplută doar pe jumătate se folosesc 2-3 linguri de dero.

Cu toate acestea sunt unii specialiști care vin și dau totul peste cap și spun că este suficient să se folosească numai 2 linguri de detergent, indiferent că este pudră sau lichid. Aceștia consideră că un pachet poate ajunge pentru o perioadă de 12 luni.

ADVERTISEMENT

„Cred că ai nevoie doar de două linguri de detergent (pentru o spălare)”, a declarat Patric Richardson, cunoscut drept The Laundry Evangelist, în cadrul unui podcast de pe Youtube, conform huffpost.com.

O sticlă de detergent de rufe, perfectă pentru un an

„O sticlă de detergent de rufe ar putea ajunge și un an deoarece ai nevoie doar de câteva linguri ca hainele tale să iasă curate. Când gătiți și rețeta spune o jumătate de lingură de sare și o puneți, atunci iese delicioasă.

ADVERTISEMENT

Dar dacă spui: «Îmi place sarea» și pui o ceașcă întreagă, se strică, nu e mai bine. Așa trebuie să ne gândim la detergent. Un pic este foarte bun pentru că face ceea ce ar trebui să facă. Dacă adaugi mult mai mult, chiar strici totul, a mai spus specialistul.

Patric Richardson are și o explicație științifică petru faptul că hainele ajung să fie mai puțin curate atunci când se folosește o cantitate mare de detergent în mașina de spălat rufe. Se pare că mizeria și germenii ajung să se desprindă de pe obiectele vestimentare și intră în apă.

ADVERTISEMENT

Aceștia rămân prinși în compușii din dero, care are rolul de a îndepărta murdăria și petele, însă atunci când se ajunge la etapa de clătire coboară în scurgere. Așadar, hainele nu se vor clăti cum trebuie în timpul spălării.

Murdăria se reinstalează în haine, care nu se vor curăța ca la carte. În altă ordine de idei, expertul le sfătuiește pe femei să stea departe de capsulele de detergent, deși par mai practice și mult mai simplu de utilizat.

„Nu-mi plac capsulele pentru că nu-mi place că nu poți controla cantitatea. Nu aveți nevoie de o capsulă întreagă de detergent pentru un program de spălare”, a completat Patric Richardson.

ADVERTISEMENT