Fotbal intern

Cât plătește FCSB pentru fundașul brazilian! De ce întârzie transferul

07.08.2018 | 14:25
Cat plateste FCSB pentru fundasul brazilian De ce intarzie transferul

FCSB s-a înțeles cu fundașul brazilian, despre care FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate la sfârșitul săptămânii trecute. „O să vină și un atacant, și un fundaș central brazilian”, confirma Gigi Becali, vinerea trecută, informațiile noastre.

Între timp Raul Rusescu a semnat cu FCSB, fiind și prezentat de club într-un filmuleț realizat la baza de la Berceni, urmează ca și fundașul central brazilian să-și pună semnătura pe contractul cu roș-albaștrii. Gigi Becali anunță că acesta va semna în cursul zilei de marți. „Reprezentatii clubului sunt aici. Diseară (n.r. – marți seara) vine băiatul să semneze. E un jucător brazilian, îl luăm. Nu știu mai multe, știu doar că Meme l-a monitorizat și acum doi ani, și acum un an, dar nu am putut să-l luăm atunci. O să vedeți că e un fundaș central foarte bun. O să fie titular. Ce să fac? Să stau să tremur. Nu vreau să zic mai multe. Trebuie mai multă concentrare în defensivă“, a declarat Becali la ProX.

FCSB s-a înțeles cu fundașul brazilian. Costă 650.000 de euro!

Din informațiile FANATIK.RO sunt mici șanse ca transferul să se realizeze așa rapid cum anunță patronul FCSB, care este mai exuberant de felul lui, mai ales când e vorba despre achiziții de jucători. Iar cei care ezită în realizarea mutării sunt tocmai cei de la FCSB. S-a ajuns inclusiv la un acord pentru suma de transfer, care este de 650.000 de euro, iar de aici au pornit întrebările roș-albaștrilor. Cum de același jucător, monitorizat și anul trecut, costa 2 milioane de euro, iar acum prețul este aproape o treime? Este motivul pentru care FCSB întârzie să perfecteze mutarea și vrea să-și ia toate măsurile.

FCSB s-a înțeles cu fundașul brazilian. Împlinește 25 de ani luna aceasta

FANATIK.RO a adunat mai multe informații despre fundașul brazilian cu care negocia FCSB de câteva săptămâni. Iar toate amănuntele, puse cap la cap, au îndreptat atenția spre Jubal Rocha Mendes Junior, un fotbalist brazilian care împlinește 25 de ani pe 29 august.

Citeşte: Cine este Jubal, fundaşul dorit de FCSB. Are patru prezenţe la naţionala U20 a Braziliei. Video

Este sub contract cu Arouca, în liga a doua portugheză, iar sezonul anterior a fost împrumutat la Vitoria Guimaraes, cu care a și jucat în grupele Europa League. Pe 30 iunie 2018 s-a întors la Arouca, iar președintele clubului este decis să-l vândă acum, acesta putând fi și motivul pentru care a scăzut mult din pretenții față de anul trecut.

Fundașul brazilian dorit de FCSB, Jubal (dreapta), a jucat pentru Vitoria Guimaraes în Europa League, într-o grupă cu Marseille, Salzburg și Konyaspor
Fundașul brazilian dorit de FCSB, Jubal (dreapta), a jucat pentru Vitoria Guimaraes în Europa League, într-o grupă cu Marseille, Salzburg și Konyaspor

Pentru că, în mod normal, nu ar putea fi o problemă medicală la mijloc la un jucător care a disputat 35 de meciuri pentru Guimaraes și a terminat sezonul titular. Jubal a mai evoluat în carieră la Vila Nova, Santos și Avai, în Brazilia, înainte de a face, în ianuarie 2016, pentru 250.000 de euro, pasul în Europa, la portughezii de la Arouca.

FCSB s-a înțeles cu fundașul brazilian. Becali l-a refuzat anul trecut

Becali insistă pentru aducerea fundașului brazilian și pentru că este extrem de dezamăgit de prestațiile din ultima vreme ale lui Mihai Bălașa, pe care l-a și pus la zid după meciul cu Dinamo. Patronul FCSB putea să-l aducă pe Jubal încă de anul trecut, dar a refuzat să-i dea 30.000 de euro pe lună.

Eu le-am zis lui Meme și lui Dică să sudeze bine în spate. Eu plătesc, dar nu 30.000 salariu pentru un fundaș, plus că cerea și bani la semnătură. Eu o să dau 30.000, dar trebuie să văd eu jucătorul. Brazilianul ăla voia 30.000 de euro salariu pe lună, mai voia și impresarul 50.000 de euro, nu există așa ceva la mine”, a declarat Becali la vremea respectivă.

Pista Jubal s-a întors la FCSB, tratativele par intrate, cel puțin declarativ, în linie dreaptă. Dacă transferul s-ar face până miercuri seara, cu 24 de ore înainte de turul de la Split cu Hajduk, oficialii FCSB îl vor trece pe brazilian pe lista UEFA, putându-l folosi, practic, la returul din 16 august.

1,3 milioane de euro este cota lui Jubal pe transfermarkt

4 meciuri a disputat fundașul pentru naționala under 20 a Braziliei

6 aprilie 2018 este data la care a marcat ultimul gol, în Guimaraes – Rio Ave 3-0. La Guimaraes a fost antrenat în această primăvară de fostul tehnician al Rapidului, Jose Peseiro, care tocmai a semnat cu Sporting Lisabona