Cât timp poți ține sarmalele în frigider sau în congelator fără să se strice. Aceasta este o greșeală pe care o fac multe gospodine.
Pot păstra mai mult timp sarmalele în frigider sau în congelator. O greșeală făcută de gospodine este că nu știu cu exactitate cât să le lase acolo.
Dacă ții sarmalele la frigider trebuie să știi că acestea nu vor mai fi bune după cinci zile. Carnea va începe să se strice după acest moment, așa că ar fi bine să le consumi înainte.
Un alt truc pentru a menține sarmalele proaspete mai mult timp în frigider este să le punem într-un recipient etanș. De asemenea, sarmalele ar trebui puse în frigider imediat după ce s-au răcit și nu trebuie lăsate pe aragaz ore întregi.
Sarmalele mai pot fi și congelate. După sărbători poți să le mai păstrezi la rece o perioadă bună de timp. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că sarmalele crude țin mult mai puțin față de cele deja gătite. Sarmalele crude pot fi ținute la congelator doar trei luni.
În schimb, sarmalele care sunt deja gătite pot fi păstrate la congelator până la 12 luni. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că acestea ar putea să fie mai fade din cauza faptului că sosul ar putea fi absorbit de orez în timpul în care stă la rece.
Ar fi o idee bună să pui sarmalele în pungi etanșe în funcție de câte vei mânca la o singură masă. Un lucru foarte important înainte de a mânca sarmale păstrate la congelator este să le decongelăm la rece.
Acestea nu trebuie scoase din frigider pentru că probabil carnea se va strica. Cel mai bine ar fi să ținem sarmalele peste noapte în frigider și a doua zi ele vor fi bune de mâncat după ce le vom încălzi.
De asemenea, sarmalele nu ar mai trebui puse iar la congelator după ce au fost deja dezghețate. De aceea este bine să pui puține în recipiente la rece și să dezgheți doar câteva.