News

Cătălin Cîrstoiu, prima reacție după ce a fost retras din cursa pentru Primăria Capitalei. „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu, prima reacție după retragerea din cursă: „Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public”
23.04.2024 | 14:14
Catalin Cirstoiu prima reactie dupa ce a fost retras din cursa pentru Primaria Capitalei Un medic nu abandoneaza niciodata
Medicul Cătălin Cîrstoiu le-a mulțumit bucureștenilor care îl apreciază / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut, marți, prima reacție după ce coaliția PSD-PNL a decis să renunțe la candidatura sa la Primăria Capitalei și să meargă mai departe cu candidaturi separate, respective Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Cîrstoiu: „Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii”

Cătălin Cîrstoiu a avut, marți, prima reacție după ce coaliția PSD-PNL a decis să meargă la Primăria Capitalei cu candidați separați, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, și astfel să renunțe la el.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul Facebook, managerul Spitalului Universitar a spus că a vrut să-și pună la dispoziția bucureștenilor calitățile de manager și să se implice „din exteriorul politicii” pentru a aduce o schimbare.

Medicul a spus că a fost supus unor „atacuri” în legătură cu „problemele nerezolvate” din sistemul medical din România „În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am.

ADVERTISEMENT

Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile. Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme”, a scris Cîrstoiu.

„Nu am luat decizia de face un pas înapoi”

Medicul  a spus că nu a fost el este cel care a luat hotărârea să renunțe la campania pentru Primăria Capitalei, vorbind de o decizie politică. Cîrstoiu a insistat că nu se află în situație de incompatibilitate, după ce i-ai fost aduse acuzații în acest sens și că le mulțumește bucureștenilor care l-au susținut.

ADVERTISEMENT

„Medicii salvează vieți, oriunde lucrează. Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București.

Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați. Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază”, se arată în mesajul doctorului Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT