News

Cătălin Drulă continuă războiul cu Metrorex. Acuze grave aduse sindicatului

09.02.2021 | 09:52
Catalin Drula continua razboiul cu Metrorex Acuze grave aduse sindicatului
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă continuă războiul cu Metrorex și anunță că 10 din cei 15 membri ai comisiei și-au negociat creșteri salariale cu sindicatul din care fac parte.

Așadar, controlul făcut la Metrorex arată că sindicatul Metorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși, o situație absurdă.

ADVERTISEMENT

„Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuşi”, a transmis ministrul Drulă.

Cătălin Drulă, în război cu Metrorex

Corpului de Control a fost nevoit să verifice şi contractele pe care compania le are cu firma Sindomet Servcom SRL, deţinută de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui preşedinte este Ion Rădoi.

ADVERTISEMENT

Unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat pentru ei şi interesele lor companiile statului, cum este cazul şi liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex. Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei şi bunăstarea lor si a “famigliilor” lor, ci pentru cetăţenii Capitalei şi a celor care îl folosesc atunci când vin în Bucureşti. Negocierea avantajelor şi privilegiilor pe care şi le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă şi pentru care plătesc toţi românii subvenţionarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenţiei călătorul, nu nababul de sindicat”, a scris, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administraţiei Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuşi”, a adăugat Drulă.

ADVERTISEMENT

Contractele dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL au fost verificate de Corpul de Control în mod explicit.

Firma este deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui preşedinte este domnul Ion Rădoi. Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spaţiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% şi Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Şi un contract pentru spaţiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%. S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai exista contract valabil. Corpul de Control va face lumină şi în această poveste”, a punctat Drulă.

ADVERTISEMENT

Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei şi un profit de 6.197.855 lei, conform Newsweek.ro.

Sindomet Servcom SRL mai deţine şi un complex turistic la Buşteni, care oferă reducere de 99% pentru angajaţii Metrorex, care aleg să îşi petreacă cele 4 zile de recuperare, printre altele, la centrul turistic din Buşteni deţinut de această firmă. Reducerea de 99% este suportată de Metrorex. Fostul deputat PSD, domnul Ion Rădoi, îşi simte ameninţate interesele subterane. Acesta este adevăratul motiv pentru care îl deranjează că, în sfârşit, cineva se uită cu atenţie la ce face cartelul pe care îl conduce. Şi ca să terminăm odată discuţia: câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei”, a concluzionat ministrul.

Conform datelor oficiale, în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021, compania Metrorex are estimat un câştig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia