Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în optimi de finală la Wimbledon 2019

05.07.2019 | 19:11
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in optimi de finala la Wimbledon 2019

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în optimile de finală la Wimbledon 2019. Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat în optimile de finală după o victorie muncită obţinută la turneul de la Londra, de categorie Grand Slam, cu premii totale în valoare de aproximativ 16 milioane de euro. Românca a trecut în tuurl trei de bielorusa Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-1.

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în optimi de finală la Wimbledon 2019

Simona Halep a reușit deja să-și depășească performanța de anul trecut de pe iarba londoneză, atunci când s-a oprit în turul trei, și a obținut o sumă importantă de bani pentru calificarea în optimi de finală la Wimbledon 2019. Pentru accederea în a doua săptămână a turneului, va fi recompensată cu un cec în valoare de 196.142 de euro, cu opt la sută decât s-a acordat cu un an în urmă.

Pentru Simona Halep urmează o partidă care se anunță cel puțin pe hârtie mai ușot decât întâlnirea cu fostul lider mondial. Campioana noastră urmează să o întâlnească în optimnile de finală pe învingătoarea partidei dintre Polona Hercog și Cori Gauff. Halep a învins-o pe jucătoarea slovenă de două ori în acest an, pe hard la Miami și săptămâna trecută pe iarbă la Eastbourne. În schimb, românca nu s-a mai întâlnit până acum cu nou stea a tenisului feminin, americanca de 15 ani Cori Gauff.

Simona Halep în timpul meciul cu Aliaksandra Sasnovich din primul tur de la Wimbledon 2019

Simona Halep a ajuns până în semifinală în 2014

Succesul din întâlnirea cu Victoria Azarenka reprezintă un plus pentru Simona Halep și la capitolul puncte în clasamentul WTA, după ce anul trecut a făcut doar turul trei. Iată care este punctajul la care poate să ajungă Halep, în funcție de faza competiției în care ajunge pe iarba londoneză:

  •  turul 4: 4173 de puncte
  •  sferturile de finală: 4363 de puncte
  •  semifinale: 4713 de puncte
  •  finală: 5233 de puncte
  •  câștigă trofeul: 5933 de puncte

Chiar și în cazul în care va reuși să se impună la Wimbledon 2019, Simona nu va putea urca pe podiumul WTA după această competiție. Karolina Pliskova a obținut și ea calificarea în turul 3 și și-a asigurat astfel un minimum de 5945 de puncte la finalul turneului londonez. Naomi Osaka, eliminată în runda inaugurală, pierde 120 de puncte și va rămâne cu un total de 6257 de puncte. În fine, Barty va avea minimum 6435 de puncte la finalul Wimbledon 2019.