Sport

Câți bani a strâns Simona Halep din tenis până la 27 de ani

27.09.2018 | 00:03
Cati bani a strans Simona Halep din tenis pana la 27 de ani
ADVERTISEMENT

Câți bani a strâns Simona Halep din tenis până la 27 de ani? De mulți ani printre cele mai importante nume ale circutului feminin, românca este în top și în ceea ce privește veniturile obținute exclusiv din tenis. Iar anul 2018 este cel mai productiv, fără îndoială. Iar cel mai mare premiu încasat vreodată de Simona Halep a venit la începutul lunii iunie, după ce a câștigat finala de la Roland Garros. 2,2 milioane de dolari, din care au fost scăzute taxele.

6.321.700 de dolari este suma pe care a încasat-o Simona Halep în 2018, exclusiv din premiile oferite la turneele la care a participat. Desigur, nu toți acești bani au ajuns în conturile româncei. Pentru că vorbim despre suma brută, din care s-a extras impozit, în funcție de țara în care s-a desfășurat turneul. Chiar și așa, vorbim despre o adevărată avere pentru liderul mondial.

ADVERTISEMENT

Câți bani a strâns Simona Halep din tenis până la 27 de ani! Regină în “sportul alb”, nu și în marketing

Iar suma poate crește considerabil la capătul celor trei turnee pe care le mai are de disputat în 2017. Wuhan, din categoria Premier 5, Beijing, competiție Premier Mandatory, și, în primul rând Turneul Campioanelor, unde Simona Halep ar putea bifa primul trofeu WTA Finals din carieră. La chiar ultima ediție care se desfășoară la Singapore. românca este deja calificată și va porni din postura de cap de serie 1.

Desigur, Simona Halep a strâns foarte mulți bani în toți acești ani în care s-a menținut în top. 27.057.715 dolari, conform WTA. Vorbim, și de această dată, despre o sumă brută, deci în conturile româncei au intrat ceva mai puțini bani. Oricum, Simona rămâne una dintre sportivele cu cele mai mari venituri din tenis din istorie. În schimb, la capitolul sume obținute din marketing, Simona Halep nu stă la fel de bine ca rivalele ei. Un exemplu ar fi Naomi Osaka, o jucătoare nu la fel de titrată ca românca, dar care este de așteptat ca în 2018 să obțină de cel puțin trei ori mai mult decât Simo din publicitate.

ADVERTISEMENT