Fotbal international

Câți bani câștigă participantele în Nations League

07.09.2018 | 12:20
Cati bani castiga participantele in Nations League
Câți bani câștigă participantele în Nations League

Pe 23 martie, UEFA a anunțat la sediul central de la Nyon câți bani câștigă participantele în Nations League. Conform informațiilor oficiale, sunt puse la bătaie premii în valoare de 76,25 milioane de euro.

Desigur, cei mai mulți bani îi încasează naționalele care fac parte din Liga A. Prima ediție din istorie a Ligii Națiunilor va debuta pe 6 septembrie și se va încheiat oficial pe 9 iunie 2018, odată cu marea finală.

Nations League se dorește a fi o competiție cu ajutorul căreia meciurile amicale internaționale dispar aproape complet, dar și care asigură patru locuri la EURO 2020.

Câți bani câștigă participantele în Nations League

Trebuie menționat faptul că, din start, toate participantele vor beneficia de o anumită sumă de bani, în funcția de liga valorică în care se află. Spre exemplu, naționala României, care se află în cea de-a treia urnă valorică, va primi 750.000 de euro. Naționale precum Germania, Spania sau Franța, care se regăsesc în prima urnă valorică, încasează 1,5 milioane de euro.

BONUSURILE DE PARTICIPARE

  • Liga A – 1.500.000 EUR
  • Liga B – 1.000.000 EUR
  • Liga C – 750.000 EUR
  • Liga D – 500.000 EUR

Pentru tricolori miza va fi cu atât mai mare cu cât câștigătoarea fiecărei grupe are șansa să lupte mai departe pentru calificarea la EURO 2020, turneu pe care și București îl găzduiește, dar și din rațiuni financiare. Câștigătoarea fiecărei grupe din toate cele patru ligi va încasa încă pe atât. Astfel, dacă vom termina grupa 4 din Liga Națiunilor peste Serbia, Muntenegru și Lituania, vom primi din partea UEFA încă un cec în valoare de 750.000 EUR.

Bonusuri financiare mari pentru echipele din Liga A

Cel mai bine din punct de vedere financiar o vor duce participantele din Liga A, care este formată din patru grupe a câte trei echipe. Fiecare câștigătoare de grupă va accede în semifinale, iar apoi vom avea meciuri pentru stabilirea primelor patru clasate.

Câștigătoarea primei ediții a Nations League va primi suma de 4,5 milioane de euro, pe lângă cele trei milioane de euro pe care le poate încasa încă din prima fază a competiției dacă își câștigă grupa. Practic, cei mai mulți bani pe care o națională îi poate primi în această competiție sunt 7,5 milioane de euro.

Ocupanta locului 2 se va alege cu un bonus de 3,5 milioane de euro, ocupanta locului 2 va lua 2,5 milioane de euro, iar cea de-a patra clasată va primi un bonus de 1,5 milioane de euro. În funcție de rezultatele obținute, echipele vor urca și vor coborî din aceste ligi valorice.

Primul meci din istorie al României în UEFA Nations League se va disputa pe 7 septembrie în compania naționalei Muntenegrului, la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”. Trei zile mai târziu vom juca în deplasare cu Serbia. Cu Muntenegru ne-am întâlnit și în preliminariile pentru CM 2018, când am remizat 1-1 pe teren propriu și am pierdut cu 0-1 în deplasare.