Fotbal international

Câţi bani ia FCSB de la sponsori. “700.000 e doar ce scrie pe spate!”

30.08.2018 | 20:46
Cati bani ia FCSB de la sponsori 700000 e doar ce scrie pe spate
ADVERTISEMENT

Câţi bani ia FCSB de la sponsori. Gigi Becali se pregătea de marele meci cu Rapid Viena pentru mai mult de 10 milioane de euro, atât cât dă UEFA pentru cluburile care reuşesc să intre în grupele Europa League. Numai că patronul de la FCSB afirmă că nu are niciun fel de emoţii în ce priveşte partea financiară şi că se poate descurca excelent şi fără banii pe care îi asigură forul european. Becali a explicat şi cum se va întâmpla lucrul ăsta, afirmând că îşi asigură practic bugetul din drepturile de televiziune şi din sponsorizări, dând asigurări că nimeni în România nu se poate compara cu banii pe care îi produce formaţia roş-albastră.

De când s-a făcut noua lege privind taxele şi impozitele, la FCSB n-o să mai fie niciun fel de problemă. De ce? Pentru că eu îmi pot face bugetul din televiziune, din sponsori. Eu am sponsor de un milion de euro pe piept. Ceilalţi iau 200.000. Eu, pe spate, iau 700.000 de euro. Eu iau două milioane de euro numai de la doi sponsori. Sunt FCSB!  Mai iau 3 milioane şi ceva de euro de la televiziune. Mai iau din publicitate încă vreun milion şi sunt vreo 7 milioane“, a afirmat Becali la o televiziune de sport, care a dezvăluit şi care vor fi primele pe care le încasează jucătorii dacă trec de Rapid Viena.

ADVERTISEMENT

Câţi bani ia FCSB de la sponsori. “Nici nu mai trebuie să vând jucători”

Becali a continuat să se laude cu banii pe care îi încasează, explicând că bugetul celor de la FCSB e asigurat şi că nici măcar nu mai are nevoie să dea curs ofertelor venite din străinătate pentru jucători ca să-şi “cârpească” investiţia. Explicaţia vine din scăderea taxelor pe care le percepe statul român, astfel că, pe lângă câţi bani ia FCSB de la sponsori, mai are parte şi de o sumă importantă pe care bugetul de stat a renunţat să o mai taxeze.  “N-am nevoie nici să vând. Dacă dau 200.000 de salariu la un jucător nu mai dau 150.000 taxe, ci dau 40.000. Deci 20 la sută. Iar la calificările europene impozitul este 2 la sută. Deci dacă dădeam premii de două milioane de euro la jucători, mai achitam 1,5 milioane la stat. Dar acum mai dau 40.000 de euro“, a explicat Becali.