Fotbal international

Câți bani pierde PSG dacă ratează calificarea în optimile Champions League

11.12.2018 | 10:20
Cati bani pierde PSG daca rateaza calificarea in optimile Champions League

Campioana din Ligue 1, PSG, își joacă marți seară, la Belgrad, calificarea în optimile de finală ale Champions League, iar în cazul în care va fi eliminată va pierde o sumă foarte mare de bani. Cotidianul francez Le Parisien a făcut calculele și a ajuns la o pierdere imediată de 12,2 milioane de euro, sumă care ar putea crește exponențial cu performanța pe care ar putea-o obține jucătorii lui Thomas Tuchel.

În cazul în care va obține calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, Paris Saint-Germain va primi de la UEFA o recompensă de 9,5 milioane de euro, la care se va adăuga bonusul pentru meciul cu Steaua Roșie Belgrad: 2,7 milioane de euro pentru victorie sau 900.000 de euro pentru un rezultat de egalitate.

PSG, pierderi importante dacă ratează calificarea în optimile Champions League

Altfel, suma de bani pe care PSG ar pierde-o pe termen scurt în cazul în care rata calificarea în optimile de finală ale Champions League se ridică la 12,2 milioane de euro. Dar pierderile ar putea fi mult mai mari, deoarece campioana Franței este considerată una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului.

Neymar și Kylian Mbappe sărbătoresc un gol marcat de PSG
Neymar și Kylian Mbappe sărbătoresc un gol marcat de PSG

În schimb, o calificarea în fazele eliminatorii pot umple conturile cluburilor. Astfel, bonusurile oferite de UEFA sunt următoarele: 10,5 milioane de euro pentru un loc în sferturile de finală, 12 milioane de euro pentru calificarea în semifinale, 15 milioane de euro pentru obșinerea biletelor la finală și un bonus final de 4 milioane de euro în cazul unei victorii finale.

PSG are nevoie de victorie la Belgrad

Pe lângă toate acestea, PSG ar mai încasa aproximativ 5 milioane de euro din bilete pentru fiecare meci jucat pe Parc des Princes, iar o calificarea ar pune clubul într-o poziție favorabilă în discuțiile cu viitorii sponsori care vor apărea pe tricouri. În comparație, în care vor ajunge în Europa League parizienii vor încasa 500.000 de euro acum și pot ajunge la 14 milioane de euro dacă vor câștiga trofeul.

Partida Steaua Roșie Belgrad – PSG, din ultima etapă a fazei grupelor din Champions League, se va disputa marți seară, de la ora 22:00, și va fi transmissă în format LIVE VIDEO pe FANATIK. Francezii, care ocupă locul doi în clasamentul grupei C, au nevoie de o victorie pe Maracana sârbilor pentru a fi siguri de calificare