News

Se prelungește starea de alertă. Câți oameni au voie să participe la nunți și botezuri. Guvernul a modificat din nou hotărârea CNSU. Document

FANATIK vă spune câți oameni au voie să participe la nunți și botezuri. Guvernul a modificat din nou hotărârea CNSU. Document
09.06.2021 | 20:37
Se prelungeste starea de alerta Cati oameni au voie sa participe la nunti si botezuri Guvernul a modificat din nou hotararea CNSU Document
ADVERTISEMENT

Guvernul României a aprobat proiectul de hotărâre care prevede prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Sunt noutăți în ceea ce privește organizarea evenimentelor în spații închise.

De asemenea, s-au adus lămuriri în privința numărului de participanți la meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020.

ADVERTISEMENT

Câți oameni au voie să participe la nunți și botezuri. Guvernul a modificat din nou hotărârea CNSU. Document

Raed Arafat a anunțat, după ședința de Guvern, că s-a modificat numărul participanților la nunțile și botezurile organizate în interior. Astfel, se permite prezenta a 200 de persoane care se încadrează unuia dintre cele trei criterii: sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

La exterior nu există nicio limită. „S-a decis extinderea numărului de persoane pentru nunți botezuri, vorbim de  maximum 200 de persoane în interior cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a spus Arafat.

ADVERTISEMENT

Totodată, la evenimentele private ale căror participanți nu îndeplinesc criteriile menționate limitele rămân la 50 de persoane la interior și 70 de persoane la exterior.

În cadrul Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 se permite paticiparea a până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Se menționează că, între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar oamenii care s-au vaccinat și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, cei cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau cei care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

ADVERTISEMENT

„Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic,” mai prevede documentul. Anexa_la_HCNSU_38__-_masuri

Raed Arafat, lămuriri cu privire la organizarea evenimentelor private

Raed Arafat a venit cu lămuriri cu privire la noile reguli cu privire la numărul de participanți de la evenimentele private. El a subliniat că cei 200 de participanți la interior nu se pot alătura altor 200 din exterior.

ADVERTISEMENT

„Deci dacă este vorba de 200, aici este vorba de interior, pentru că ei au cerut să facem o modificare pentru interior, în sensul în care să poată folosi sălile de nunţi care există, pentru că multă lume acolo a rezervat. Acuma, în exterior este 70, dar bănuiesc şi o să discut cu colegii, că se aplică şi ce este în interior şi pentru exterior, dar în niciun caz nu şi, şi,” a declarat seful DSU.

„Unii au interpretat că dacă noi spunem că în interior atâta şi în exterior atâta, atunci facem o nuntă cu număr dublu, adică 400 şi punem afară 200 şi înăuntru 200. Nu asta este ideea. Nu putem înauntru 200 şi afară 200. O să fie clarificat cât mai repede. Nu e logic să pun în interior 200 şi în exterior 70, dar nu vorbim de dublu, că fac o nuntă de 400,” a adăugat.

Acesta a mai subliniat că aceste evenimente private nu se pot compara activitatea din cluburi și discoteci, întrucât, în cazul primelor, se fac pregătiritemeinice, iar oamenii sunt informați. El a mai explicat că nu se pot relaxa toate restricțiile în același timp.

ADVERTISEMENT