Sporturi

Ce a făcut mama lui Dominic Thiem după ce fiul ei a pierdut în faţa lui Rafa Nadal la US Open 2018

06.09.2018 | 19:30
Ce a facut mama lui Dominic Thiem dupa ce fiul ei a pierdut in fata lui Rafa Nadal la US Open 2018

Mama lui Dominic Thiem i-a trimis un mesaj lui Toni Nadal după eliminarea fiului ei la US Open 2018. Dominic a fost învins de Nadal în sferturi la Flushing Meadows.

Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la US Open 2018 după ce a câştigat un duel pentru istorie la Flushing Meadows, contra lui Dominic Thiem, scor 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5), întins pe durata a patru ore şi 49 de minute. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Această paridă a reprezentat cel mai lung meci pe care l-a jucat Rafa la New York, iar pentru jucătorul iberic urmează o nouă partidă foarte grea, împotriva lui Juan Martin Del Potro, în semifinale. În cealaltă semifinală vor da piept sârbul Nova Djokovic şi japonezul Kei Nishikori. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Mama lui Dominic Thiem i-a trimis un mesaj lui Toni Nadal după eliminarea fiului ei la US Open 2018

Ce mesaj a primit Toni Nadal după ce nepotul său l-a elimint pe Thiem de a Flushing Meadows. Conform El Pais, Toni Nadal, unchiul şi fostul antrenor al lui Rafa Nadal, s-a arătat foarte surprins de faptul că mama lui Dominic Thiem i-a trimis un mesaj de felicitare imediat după dramaticul final de meci în care Nadal s-a impus la tie-break. “Imediat după meci, am primit un mesaj de la Karin, mama lui Dominic. Cred că e foarte important ca în ziua de azi să scoatem în evidență astfel de exemple și să stăm departe de rivalitățile greșit înțelese”, a declarat Toni Nadal.

Apoi, Toni Nadal a povestit ce a făcut în dimineața de după meci: “Am ajuns la Academia nepotului meu, mi-am luat o cafea dublă și am avut oportunitatea de a ține un speech tinerilor jucători despre atitudinea avută de Rafael Nadal și Dominic Thiem în meciul lor, despre felul în care Rafael a revenit de la 0-6 în primul set și despre cum Thiem a revenit după ce a fost condus cu 1-2 la seturi”.

Şi Rafael a avut un discurs după ce l-a învins pe austriac în sferturile de finală. “Ca să fiu sincer, îmi pare foarte rău pentru Dominic. E un prieten foarte bun și un jucător excepțional, îi doresc numai bine. Când am trecut fileul i-am spus că îmi pare rău. I-am zis că e bun, e tânăr și are tot timpul în față să câștige turnee mari. Este un luptător, are o tactică bună, este un băiat educat, un tip excepțional și mai are timp să câștige” a declarat Rafa Nadal.

Rafael Nadal, în semifinale la US Open 2018! Djokovic, favoritul bookmakerilor

Rafael Nadal va juca în semifinale contra lui Juan Martin Del Potro, ceea ce se anunţă o nouă confruntare foarte echilibrată. Cei doi s-au înfruntat ultima dată la Wimbledon 2018, în sferturile de finală, iar spaniolul reuşea să se impună în cinci seturi, după un meci maraton. Era învins apoi de Novak Djokovic, după o altă confruntare de cinci seturi. Sârbul a revenit la forma sa cea mai bună, dovadă victoriile de la Wimbledon şi Cincinnati şi este considerat de mulţi drept principalul favorit pentru câştigarea titlului la US Open 2018.

În condiţiile în care  Roger Federer a fost eliminat în optimile de finală la Flushing Meadows, Rafa Nadal nu mai poate pierde prima poziţie în clasamentul ATP. Ba chiar mai mult, ibericul poate să îşi mărească avansul la 3.140 de puncte dacă se impune la New York.