News

Ce a fost găsit în poșeta Elenei Ceaușescu după execuție. Ce avea mereu soția lui Nicolae Ceaușescu asupra ei

14.04.2019 | 13:56
Ce s-a gasit in poseta Elenei Ceausescu!

Unul dintre cele mai mari secrete ale Elenei Ceaușescu a fost descoperit în poșeta ei imediat după ce aceasta a fost executată împreună cu soțul său, Nicolae Ceausescu, chiar în ziua de Crăciun a anului 1989! În comunism oamenii erau îndemnați să renunțe la sărbători și la credința strămoșească, iar oamenii erau nevoiți să își facă cruce cu limba, atunci când treceau pe lângă biserică, de frica comuniștilor.

Soldații au găsit în poșeta Elenei Ceaușescu o iconiță

Cu toate acestea, soldații au găsit asupra Elenei Ceaușescu un obiect care ar fi fost nelipsit din geanta ei: o iconiță! Fostul adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu a rupt tăcerea. Adrian Eugen Cristea confirmă prezența iconiței și spune că obiectul religios se se afla cu un motiv în poșeta Elenei Ceaușescu în ziua execuției.

”Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități.

Nicolae Ceausescu erau ateu convins

Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut (…)”, a precizat Adrian Eugen Cristea.

Deşi în timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej sute de preoţi se aflau în închisori şi erau torturaţi, după 1965, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceauşescu, lucrurile au început să se mai destindă puţin, ideologii de la acea vreme considerând că a venit timpul construirii unui comunism cu faţă umană.

Dar aceşti ideologi erau atei convinși, ca şi Nicolae Ceauşescu. Religia creştin-ortodoxă n-a fost interzisă oficial, de teama răsculăii populașiei, dar credincioşilor li s-a sugerat, discret, că e bine să treacă cât mai rar pe la Biserică. Elevii erau obligaţi să meargă la şcoală în sâmbăta Paştelui, iar în noaptea de Înviere se organizau reuniuni ale tinerilor, cu prezenţă obligatorie, scrie adevărul.ro.

Profesorii ajunseseră să-şi urmărească elevii și chiar să le scadă nota la purtare dacă mergeau în biserici. La fel se întâmpla și cu adulţii, care erau chemaţi la activităţi de muncă patriotică în timpul sărbătorilor. În comunism, au fost dărâmate sute de biserici, unele cu o vechime de sute de ani, adevărate monumente culturale! Tot pe timpul lui Ceușescu, Moș Crăciun a fost transformat în Moș Gerilă!