News

Ce cadou a primit Papa Francisc din partea Patriarhului Daniel, la Catedrala Mântuirii Neamului

31.05.2019 | 18:30
Suveranul Pontif se află la Catedrala Sf. Iosif unde ține alături de Patriarhul Daniel, slujba Sursa foto: captură digi24

Papa Francisc a ajuns în această dimineață în România și în urmă cu câteva minute a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, unde s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române care i-a oferit Suveranului Pontif un cadou.

Care este cadoul dăruit de Părintele Daniel, Suveranului Pontif

Sanctitatea Sa s-a întâlnit în urmă cu câteva minute cu Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Catedrala Mântuirii Neamului. Cei doi au făcut schimb de cadouri care au o semnificație simbolică. Așadar, Patriarhul Daniel i-a dăruit Papei în dar o icoană mozaic cu Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, două medalii, o reprezentare în sticlă a Palatului Patriarhal, precum şi mai multe cărţi.

Sanctitatea Sa i-a dăruit  Înaltului Prea Sfințit Daniel o carte, Codex Pauli şi o medalie jubiliară. Suveranul Pontif a sărutat icoana primită în dar de la Patriarhul Daniel și apoi a rostit rugăciunea ,,Tatăl nostru”. După schimbul istoric de cadouri, Suveranul Pontif a renunțat la Dacia Daster cu care s-a plimbat pe tot parcursul zilei și s-a urcat în papamobilul construit tot de reprezentanții Dacia. Suveranul Pontif a plecat spre Catedrala Sfântul Iosif unde va ține slujba alături de Patriarhul Daniel. Pe tot parcursul drumului Papa a saluta mulțimea strânsă pe margine, iar când a ajuns în fața Bisericii s-a oprit preț de câteva minute pentru a saluta mulțimea care îl aștepta.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au declarat organizatorii.

Suveranul Pontif a făcut schimb de cadouri cu Părintele Daniel
Papa Francisc a primit în dar de la Prea Înaltul Fericit Daniel o icoană, pe care ulterior a sărutat-o
Sursă foto. captură digi24

Ce cadouri a mai primit Papa de la reprezentanții României

Președintele țării noastre, Klaus Iohannis i-a oferit Suveranului Pontif o serie de cadouri, printre care se numără: Icoana Înălțării Domnului, miere de salcâm din zona Blajului, celebrul Magiun de Topoloveni, o vâslă, o minge și un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi și lista continuă. Celebra pagaia a lui Ivan Pazaichin, un vin de colecție marca Riesling Italian, precum și o sticlă de Fetească Regală, din anul 1998 și un CD cu lucrări din opera lui George Enescu.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a fost mai prejos. Aceasta i-a oferit în dar Suveranului Pontif un ceas realizat special pentru această ocazie unică. Ceasul a fost realizat de Augustin Matei și are reprezentat pe cadran imaginea Sfântului Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă realizată de marele pictor Giotto. Cadranul mai are inscripționate și trei elemente de natură emoțională o rocă din Argentina, o rocă vulcanică din Etna și o fărâmă de pământ românesc. Pe spatele ceasului este reprezentată o bucată de malachit, o rocă albastră din care a fost realizat și albastrul de Voroneț.