Life

Ce comoară a găsit un român la gunoi în Italia. Autoritățile au început să investigheze imediat cazul

Ce comoară a găsit un român la gunoi. El a dezvăluit că a găsit comoara lângă niște tomberoane, în Italia. Autoritățile au început să investigheze.
16.11.2023 | 20:02
Ce comoara a gasit un roman la gunoi in Italia Autoritatile au inceput sa investigheze imediat cazul
Ce comoară a găsit un român la gunoi în Italia. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce comoară a găsit un român la gunoi în Italia. Cazul a intrat imediat în atenția autorităților, care au început să investigheze ce se întâmplă.

Ce comoară a găsit un român la gunoi în Italia

Un român a găsit o adevărată comoară lângă un coș de gunoi în Verona, în Italia. Acesta a fost descoperit abia atunci când intra în Germania din Slovenia.

ADVERTISEMENT

Comoara cu care bărbatul plecase deja la drum după ce o descoperise era o cantitate enormă de monede de 2 euro scoase din os. Mai precis, bărbatul avea în mașină 7500 de monede de 2 euro anulate, care cântăreau numai puțin de 62 de kg.

Românul a fost controlat la vamă, la Kiefersfelden, și atunci au descoperit vameșii ce deținea bărbatul de 33 de ani în mașină.

ADVERTISEMENT

Dacă monedele ar fi fost încă în funcțiune ar fi valorat 15.000 de euro. Bărbatul știa că ceea ce transportă nu este neapărat în regulă, așa că a ascuns o parte din comoară în roata de rezervă.

Ancheta vamală de la Munchen a arătat că monedele erau puternic perforate și aveau „trăsături neobișnuite de batere”.

ADVERTISEMENT
Monedele
Monedele. Foto Blid

Ce s-a întâmplat cu românul care a vrut să fenteze legea

Bărbatul de 33 de ani a ajuns în instanță din cauza acestui lucru și a susținut atunci în fața judecătorilor că a găsit kilogramele de monede într-o parcare din Verona și de acolo le-a luat cu el.

Investigația a arătat și ce făcea bărbatul cu aceste monede. Inițial, ele au fost vândute ca fier vechi și folosite în mod ilegal, scrie Blid.de.

ADVERTISEMENT

Bărbatul juca la păcănele folosindu-se de toate aceste monede. Bărbatul a mărturisit totul în fața judecătorilor în vara acestui an și a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru falsificare de bani.

Înainte de sentință, românul mai stătuse în închisoare patru luni în arest preventiv. Monedele scoase din uz au fost până la urmă anulate corespunzător la Bundesbank. Deșeurile au fost vândute iar veniturile au ajuns la trezoreria statului.

ADVERTISEMENT