Life

Stațiunea românească supranumită “comoara ascunsă a României” a renăscut din propria cenușă și și-a regăsit strălucirea de altă dată. E cunoscută pentru “vindecări miraculoase”

O stațiune românească supranumită "comoara ascunsă a României" a renăscut din propria cenușă. Era cunoscută pentru proprietățile sale miraculoase.
10.11.2023 | 18:00
Statiunea romaneasca supranumita comoara ascunsa a Romaniei a renascut din propria cenusa si sia regasit stralucirea de alta data E cunoscuta pentru vindecari miraculoase
Stațiunea românească supranumită "comoara ascunsă a României". Sursă foto: captură YouTube, jurnalul Prahovean / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea românească supranumită “comoara ascunsă a României” a renăscut din propria cenușă. Era cunoscută de zeci de ani pentru proprietățile sale miraculoase de vindecare și nimeni nu ar fi crezut că va reveni vreodată la normal.

Stațiunea românească supranumită “comoara ascunsă a României”

Stațiunea românească supranumită “comoara ascunsă a României” este Lacul Sărat. De altfel aceasta este una dintre cele mai renumite stațiuni balneare românești încă de la începutul secolului XX. 

ADVERTISEMENT

De ce este supranumită stațiunea ”comoara ascunsă a României”? Datorită proprietăților terapeutice, dar și ale nămolului său, alături de apa hipersalină. Cu ani în urmă, aici veneau personalități din întreaga lume.

Multă lume adora să își petreacă vacanțele într-o astfel de atmosferă. Iar asta scriau chiar și jurnaliști de la acea vreme. „Lângă Brăila era înfloritoare stațiunea balneară Lacu Sărat, dotată în stilul epocii, cu un parc englezesc, cu un chioșc pentru muzică și cu un cazinou în care se juca „chemin de fer” și „bulă”.

ADVERTISEMENT

Venea lumea din toate colțurile țării… veneau să-și petreacă vacanțele la Lacul Sărat, Nicu Filipescu și Lilli Gheorghiade, Take Ionescu și Mița Biciclista, poeți și ziariști de renume.”, spunea ziaristul Nicolae Carandino.

Când a venit criza economică din anii 1930 însă, lucrurile aveau să se schimbe. Deși stațiunea din România era în plină dezvoltare, lucrurile s-au schimbat. Atunci a încetat modernizarea ei, iar bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial, au transformat totul într-o cenușă.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Lacul Sărat în paragină

Stațiunea s-a degradat, iar mai apoi a ajuns în paragină. De asemenea, după anul 1947, restaurantele, pensiunile, dar și hotelurile, au fost naționalizate, iar nimeni nu a mai investit în ele.

Ani mai târziu “comoara ascunsă a României” avea să revină la viață. În 2021, Lacul Sărat a devenit stațiune de interes național. Mai mult de atât, s-au făcut investiții masive pentru dezvoltarea unui nou complex balnear modern.

ADVERTISEMENT

Iar acum, stațiunea din România atrage un număr record de turiști. Ce pot face cei care ajung aici? Este vorba despre o mulțime de tratamente care au efecte uimitoare. Printre acestea se numără faimosul tratament cu nămol.

De asemenea, cei care ajung în acest loc din România, indiferent de vârstă, beneficiază de tratamente dermatologice, inflamatorii, endocrine, dar și tratamente la nivelul aparatului respirator, ori la nivelul sistemului nervos central.

Nămolul de aici are proprietăți uimitoare. De asemenea, apa lacului este și ea un aparte. Iar dincolo de asta, oamenii care ajung în această stațiune se bucură de natură, având în vedere că întregul ecosistem este protejat.

ADVERTISEMENT