Fotbal international

Ce dramă trăieşte Nacho, unul dintre marcatorii Spaniei la Campionatul Mondial!

17.06.2018 | 11:05

Fundaşul Nacho Fernandez, unul dintre marcatorii Spaniei la Campionatul Mondial în egalul, 3-3, cu Portugalia, trăieşte o permanentă dramă. Povestea lui a decis să o facă singur public în urmă cu doi ani, special pentru a-i încuraja pe toţi cei care suferă de aceeaşi afecţiune ca el şi care vor să facă sport că acest lucru este posibil.

Jucătorul lui Real Madrid are 28 de ani, dar de la vârsta de 12 ani medicii au descoperit că suferă de diabet de tip 1 şi pentru a nu-şi pune viaţa în pericol are nevoie să facă zilnic nu mai puţin de cinci injecţii cu insulină! O situaţie cu adevărat grea pentru un om pentru care sportul înseamnă cea mai mare bucurie.

Nacho nu s-a lăsat doborât de drama pe care o trăieşte de 16 ani

 ”Am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Într-o vineri, medicul mi-a spus că nu mai am nicio şansă să joc fotbal. Imaginaţi-vă ce înseamnă să-i spui asta unui copil de 12 ani. A fost foarte dureros.

Ce dramă trăiește Nacho, unul dintre marcatorii Spaniei la Campionatul Mondial La 12 ani i s-a spus că nu mai poate face sport.. Astăzi are 13 prezenţe şi un gol în naţionala Spaniei şi joacă la Real Madrid
Ce dramă trăiește Nacho, unul dintre marcatorii Spaniei la Campionatul Mondial La 12 ani i s-a spus că nu mai poate face sport.

Am revenit la spital şi m-a văzut un alt medic, doctor Ramirez. Am fost atât de fericit, pentru că el mi-a spus opusul a ceea ce mi se spusese. Mi-a zis că sportul a fost cel mai important lucru pentru mine şi că trebuie să continui să joc şi să concurez. Nu era adevărat că afecţiunea mea însemna că nu pot fi sportiv. Şi uitaţi-mă aici, lupt în continuare”.

Nacho a ajuns în lotul mare la Real Madrid, pentru care a jucat de 42 de ori în ultimul sezon în toate competiţiile şi a fost cooptat în lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial. Iar în partida cu Portugalia a marcat pentru prima oară la naţională, cu un şut superb din afara careului.