Fotbal intern

Ce echipă pregătește Nicolae Dică pentru Dunărea Călărași – FCSB din Cupa României. Primul 11

31.10.2018 | 16:19
Ce echipa pregateste Nicolae Dica pentru Dunarea Calarasi  FCSB din Cupa Romaniei Primul 11

Nicolae Dică și-a făcut strategia pentru Dunărea Călărași – FCSB, ultimul meci al optimilor de finală din Cupa României. Tehnicianul va încerca să odihnească aproape toți titularii, având în vedere și absențele din motive medicale a unora dintre ei.

FANATIK.RO a aflat că Dică va merge pe o formulă alcătuită în cea mai mare parte din jucători care prind mai rar primul 11, nefiind exclus să se regăsească iarăși în primul 11 oameni de la echipa a doua, Botezatu sau Toma.

Cum joacă Nicolae Dică în Dunărea Călărași – FCSB din Cupa României. Ax central nou

Față de ultima prestație din campionat, 2-1 cu FC Voluntari, este posibil ca în primul 11 să rămână doar trei jucători, nici ei titulari în mod obișnuit, dar acum oameni de bază din cauza indisponibilităților. Este vorba despre Lucian Filip, Hristo Zlatinski și Mihai Roman.

Lucian Filip va fi titular în centrul defensivei la partida Dunărea Călărași - FCSB
Lucian Filip va fi titular în centrul defensivei la partida Dunărea Călărași – FCSB

Va intra Andrei Vlad între buturi, iar linia defensivă va fi formată din Jakolis, Lucian Filip, Junior Morais și Marian Botezatu, ultimul titular și la precedentul meci din Cupă împotriva Unirii Alba Iulia la Zlatna. Dică va încerca probabil să le acorde minute împreună ca fundași centrali lui Lucian Filip și Junior Morais, care pot juca în aceeași formulă și în week-end, în campionat, acasă cu Astra Giurgiu.

Cu Rusescu vârf împins și Moruțan în spatele lui

Nu doar Morais va reveni în primul 11, ci și celălalt suspendat din meciul cu Voluntari, Dragoș Nedelcu. Acesta ar putea face cuplu de mijlocași defensivi cu Zlatinski, aflat la al doilea meci consecutiv ca titular, deja o performanță?)

Linia de trei din spatele vârfului de careu, Raul Rusescu, poate fi alcătuită din Mihai Roman, care a jucat fundaș stânga cu trupa lui Todoran iar acum revine pe postul său de bază, mijlocaș dreapta, apoi Teixeira în stânga și Olimpiu Moruțan în centru. Ultimul nu trece printr-o perioadă tocmai bună. Nu a mai prins echipa în ultima vreme, iar partida cu Călărașiul i-ar putea reda încrederea și forma.

Olimpiu Moruțan (dreapta) are șansa de a începe titular la meciul de Cupă într-o perioadă mai slabă a bijuteriei lui Gigi Becali
Olimpiu Moruțan (dreapta) are șansa de a începe titular la meciul de Cupă într-o perioadă mai slabă a bijuteriei lui Gigi Becali

Ce prim 11 pregătește Dică pentru Dunărea Călărași – FCSB

  • Vlad – Jakolis, Filip, Morais, Botezatu – Nedelcu, Zlatinski – Roman, Moruțan, Teixeira – Rusescu.
  • 2-0 a fost scorul meciului direct dintre FCSB și Dunărea Călărași, disputat la Voluntari pe 23 septembrie, goluri marcate de Man și Florin Tănase, niciunul titular acum