News

Ce este ”pachetul chilian”, metoda prin care hoții fură în plină zi. Avertismentul Poliției

Poliția avertizează că a apărut o nouă metodă de înșelătorie, folosită de hoți chiar în mijlocul zilei, în special în țări ca Spania.
13.09.2023 | 14:55
Ce este pachetul chilian metoda prin care hotii fura in plina zi Avertismentul Politiei
Ce este ”pachetul chilian”, metoda prin care hoții fură în plină zi. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția de aici transmite pe Facebook că un grup infracțional specializat în furt a fost destructurat în luna august, iar hoții aceștia foloseau tocmai metoda ”pachetul chilian”. Au existat nu mai puțin de 12 jafuri cu această metodă prin orașul Madrid, în special în Villaverde și Usera.

Ce este ”pachetul chilian”, metoda prin care hoții fură

Potrivit ziarulromanesc.de hoții recurg chiar la violență pentru a-și duce la capăt planul. Așadar, tâlharii au în vizor orașele mari și zone aglomerate, unde își selectează victimele. Majoritatea sunt femei care au genți mari și care pot să-și piardă bunurile mult mai ușor.

ADVERTISEMENT

Banda operează cu mai mulți hoți profesioniști, astfel că trei dintre aceștia aruncă un pachet lângă victimă. Este practic un plic plin cu hârtii care pare să fie plin cu bancnote de 50 de euro. În acel moment un alt membru al grupării se apropie de victimă și o convinge să meargă într-o altă parte pentru a-i oferi bani.

Ulterior apare un alt membru al găștii care susține că banii erau ai săi și acuză victima că i-ar fi furat. De obicei hoții sunt agresivi și obligă femeia să îi lase să ”verifice” că nu are nimic în geantă, însă în realitate în acel moment îi fură mai multe obiecte de valoare.

ADVERTISEMENT

În general hoții fură telefoane mobile și bani, astfel că tot mai mulți cetățeni s-au plâns de această metodă de tâlhărie. Polițiștii i-au prins în cele din urmă pe toți trei suspecții, însă aceștia făceau parte dintr-un grup mult mai mare.

În cele din urmă oamenii legii au reușit să obțină informații prețioase de la hoții capturați și au prins alți infractori. De altfel polițiștii i-au prins chiar în flagrant pe doi bărbați, aceștia fiind de origine peruană în vârstă de 49 de ani.

ADVERTISEMENT

Într-un final oamenii legii au capturat o femeie de origine peruană, în vârstă de 41 de ani, iar toți aveau antecedente penale și un lung cazier cu legături cu astfel de infracțiuni.

Câteva zile mai târziu agenții de Poliție le-au cerut oamenilor să fie mult mai atenți și să nu cadă în această capcană. ”Printre sfaturi, autoritățile recomandă să evitați să mergeți într-un loc îndepărtat și să sunați la Poliție dacă credeți că sunteți victima unui jaf.

ADVERTISEMENT

Urmând acești pași, agenții vor putea localiza hoții și îi vor opri înainte ca aceștia să continue să înșele mai mulți oameni”, au transmis polițiștii spanioli. Europa se confruntă cu un val puternic de infracționalitate, astfel că tot mai multe grupări naționaliste câștigă teren pe bătrânul continent.

ADVERTISEMENT
Tags: