News

Ce evenimente speciale au loc de Ziua Eroilor 2019. Programul ceremoniilor militare

06.06.2019 | 09:42
Ce evenimente speciale au loc de Ziua Eroilor 2019 Programul ceremoniilor militare
Evenimente de Ziua Eroilor au loc azi în toată țara. Sursa foto: identitatea.ro

Ziua Eroilor are loc în fiecare an de Înălțarea Domnului, iar anul acesta sărbătoarea a picat pe 6 iunie. O serie de evenimente speciale au loc în toată țara azi, atât la catedrale și mănăstiri cât și la alte instituții. Sunt pregătite ceremonii militare în marile orașe, iar cele din București vor începe de la ora 10:00.

Evenimente de Ziua Eroilor 2019 în București

Copiii depun azi flori la monumentele eroilor din toate orașele, împreună cu clasa, o tradiție deja de mulți ani încoace. În Capitală va fi organizată un ceremonie specială în memoria eroilor la Cimitirul Israelit Filantropia, de la ora 10:00. Acest cimitir este situat pe Bulevardul Ion Mihalache, nr. 89-91.

De la ora 12, vor avea loc alte ceremonii de depuneri de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, dar și la Monumentul Eroilor militari căzuți în teatrele de operațiuni din România și din străinătate, în parcul Tineretului. Și la Universitatea Națională de Apărar Carol I și la cimitirele Ghencea și Eroilor Revoluției vor avea loc ceremonii speciale începând cu aceeași oră.

Mai mulți soldați defilează cu tricolorul în mână
Soldații mărșăluiesc de Ziua Eroilor în Capitală. Sursa foto: basilica.ro

Mesajul Ministerului Apărării de Ziua Eroilor

La ora 15, în orașul Popești-Leordeni care vine în prelungirea Bucureștiului, va avea loc o ceremonie specială de depuneri de coroane și flori la Monumentul și Biserica Eroilor Martiri Timișoreni. “Depuneri de coroane şi jerbe de flori se vor desfăşura, cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României, la cimitirele şi monumentele/operele comemorative dedicate ostaşilor români din Armenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Ziua Eroilor este marcată și în celelalte orașe din țară. La Constanța, evenimentul dedicat acestei zile importante va începe la ora 13 și 30 de minute la Monumentul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 în Cimitirul Central. Marinarii militari vor depune flori și coroane la Brăila, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena în jurul orei 17.

 

 

 

Tags: