Life

Ce l-a distrus pe Alain Delon de România! Secretul lui Geo Costiniu

Maestrul Florin Zamfirescu ne povestește, în exclusivitate, despre ce l-a distrus pe prietenul lui, Geo Costiniu, Alain Delon de România.
12.11.2023 | 09:46
Ce la distrus pe Alain Delon de Romania Secretul lui Geo Costiniu
10 ani de la moartea lui Geo Costiniu. Sursă foto: Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Celebrul actor Geo Costiniu a avut o viață tumultoasă. A avut un mare succes și un chip adorat de fane. Însă o boală depistată în tinerețe combinată cu comsumul excesiv de alcool i-au adus sfârșitul.

Florin Zamfirescu spune că moartea lui Geo Costiniu era de așteptat

Geo Costiniu este unul din cei mai frumoși și îndrăgiți actori din România. Considerat un adevărat ‘Alain Delon’ de România, Geo Costiniu a avut 5 soții și o viață plină de aventuri. Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, maestru Florin Zamfirescu spune că pe prietenul lui medicamentația greșită și alcoolul l-au ucis.

ADVERTISEMENT

A devenit, peste noapte aproape, o vedetă națională, iar fanele îl așteptau, cu zecile, la cabină. Geo Costiniu ar fi fost diagnosticat, în copilărie, cu epilepsie, iar în ultimii ani de viață marele actor a început să bea, din disperare. Ajunsese o umbră și moartea lui nu a surprins pe nimeni.

“Geo Costiniu a fost desemnat să fie o mare vedetă”

Geo Costiniu a murit acum 10 ani, pe data de 12 noiembrie 2013. Avea doar 63 de ani, dar a trăit cât 10 oameni. A cunoscut celebritatea peste noapte, era foarte frumos și a fost însurat de 5 ori. Slăbiciunile lui au fost femeile și alcoolul, care l-a distrus până la urmă.

ADVERTISEMENT

“Geo Costiniu a fost bucureștean și a fost desemnat să fie o mare vedetă. I-am spuns odată ‘de-aș avea chipul tău aș fi internațional’. Semăna foarte mult cu Alain Delon, unii spuneau chiar că e mai frumos. Avea mai multă sare și piper. În prima parte a vieții a făcut teatru, multă comedie, și a debutat în filmul Septembrie a lui Timi Ursu.

Geo a devenit, peste noapte, vedetă națională. După spectacolele lui se făceau cozi la autografe, cele mai multe care îl așteptau erau puștoaice. El a fost actor la Iași, dar  venit la Giulești, și a fost distribuit în locul lui Ștefan Bănică. Eu am intrat în locul lui Dan Tufaru și am mai jucat împreună vreo 200 de spectacole”, declară Florin Zamfirescu, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“Asta l-a distrus pe Geo!”

În tinerețe, marele actor ar fi fost diagnosticat cu epilepsie, dar Florin Zamfirescu este de părere ca avea doar o lipsă de calciu. Medicația pe care a primit-o și de care nu ar fi avut nevoie l-a determinat să facă niște crize groaznice. Cădea pe scenă sau pe stradă si nimeni nu putea să prevină nimic.

“Așa se spune, dar Geo a fost diagnosticat în tinerețe cu epilepsie. Eu cred ca avea doar o lipsă de calciu. Poate mai mult de zece ani a fost tratat ca epileptic. Când nu suferi de așa ceva, dar primești medicația respectivă faci crize ca și când ai fi epileptic. Cădea pe scenă, pe stradă, nimeni nu putea să prevadă crizele. Apoi a apărut alt medic care i-a suspendat acel tratament, iar Geo a revenit la normal. Doar că începuse să bea, din disperare. Asta l-a distrus pe Geo!  

ADVERTISEMENT

Spre final a fost pus să facă figurație într-o piesă în care eu jucam Marchizul de Sade. Făcea parte dintr-un grup de vreo 10 oameni, toți îmbrăcați în cămăși de forță. Abia se ținea pe picioare și, de slab ce era, capul îi ajunsese în dreptul sternului. Atât de cocârjat ajunsese, era îngrozitor. Pe scenă s-a împiedicat în cămașă aceea care avea mânecile lungi și un coleg, Ionuț Chivu, s-a repezit să-l prindă de braț. De căzut n-a căzut, dar i-a ieșit brațul din umăr. A venit Salvarea și asta a fost ultima lui reprezentație pe scenă”, declară, în exclusivitate pentru FANATIK, maestrul Zamfirescu.

“Lui Geo Costiniu i-a prins rău profesorul Dem Rădulescu”

Marele și frumosul actor Geo Costiniu s-a stins sărac, foarte trist si bolnav. Florin Zamfirescu este de părere că prietenul său a fost prea fascinat de Dem Rădulescu, cel care i-a fost profesor. Mereu încerca să îl imite pe cunoscutul actor și acest lucru i-a limitat alegerea rolurilor.

“După incidentul acela de pe scenă a zis că nu mai poate, avea o demnitate a lui, știa cine a fost. Mai venea pe la teatru și se uita la noi. Noi doi aveam ștate vechi, în teatru jucasem foarte mult împreună. Îi spuneam uneori ‘îmi ești foarte drag, dar te și invidiez, cum e să arăți așa de mișto’.

Lui Geo Costiniu i-a prins rău profesorul Dem Rădulescu! Cei care terminau la marele profesor cu cât erau mai talentați cu atât mai tare deveneau Bibănei. Geo a ajuns să-l imite, avea un real talent, iar după facultate devenise și el un Bibănel lucru care i-a limitat paleta foarte mult”, mai spune Florin Zamfirescu.

”S-a terminat spectacolul și îl așteptau 10 fete”

Geo Costiniu a devenit actor chiar dacă tatăl lui voia să-l vadă arhitect și mama medic. La vârsta de 8 ani s-a remarcat la o serbare, la școală, și a fost dus la televiziunea română. Geo Costiniu a fost însurat de 5 ori și are un băiat care trăiește, de mulți ani, în Suedia.

“Când plecam în turnee stăteam în cameră cu Geo și nu prea venea noaptea acasă, iar eu îl certam. Îi spunea că trebuie să mai și doarmă, să mai mănânce. Mi-a spus odată, după un spectacol ‘ Dacă mă vezi că nu vin la hotel, ia-mă la bătaie’.

S-a terminat spectacolul și îl așteptau vreo 10 fete. Am plecat într-o zi la Cluj și am stat în aceeași cameră. La un moment dat sună telefonul și era soția lui, Lăcrămioara. I-am spus că Geo nu e și m-a sunat până la 4 dimineața. Era geloasă, îmi spunea să plec și  să-l caut. Până la urmă au divorțat, au și un copil care este prin Suedia. Semăna cu Geo foarte tare”, povestește Florin Zamfirescu.

“Era de așteptat să moară”

Geo Costiniu a murit în data de 12 noiembrie, la vârsta de 63 de ani.  Ultimii ani nu i-a mai petrecut pe scenă din cauza bolii de care suferea. Marele actor a avut diagnosticul de adenocarcinom hepatic pe fond de ciroză hepatică acest lucru ducând, până la urmă, la moartea lui.

“Era de așteptat să moară. După ce i-a ieșit mâna din umăr nu a mai făcut umbră pământului foarte mult. După ce a murit, ce m-a șocat foarte tare e că, în foaier la Odeon, m-am întâlnit cu profesoara lui, Adriana Piteșteanu.

Era înconjurată de jumătate din colegii lui Geo. Mi s-a părut groaznic ca profesorul să ajungă să-și îngroape studentul! M-a durut asta”, își amintește maestrul Zamfirescu.

ADVERTISEMENT