News

Ce legătură vede Călin Popescu Tăriceanu între Codruța Kovesi și cazul Sorinei, fetița de la Baia de Aramă

23.06.2019 | 18:54
Ce legătură vede Călin Popescu Tăriceanu între Codruța Kovesi și cazul Sorinei, fetița de la Baia de Aramă
Călin Popescu Tăriceanu, reacție dură în scandalul fetiței din Baia de Aramă. Sursa foto: Jurnalul Național

Călin Popescu Tăriceanu reacționează în cazul fetiței din Baia de Aramă, ajunsă la o familie adoptivă din Statele Unite ale Americii, după ce a fost preluată într-un mod cât se poate de brutal de la asistentul maternal, în locuința căruia se afla.

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre scandalul fetiței din Baia de Aramă

Prin intermediul unei postări publicate pe rețelele de socializare, liderul ALDE și președintele Senatului, pune întreaga situație pe seama sistemului juridic din România, catalogat drept o „republică a procurorilor”. Totodată, Tăriceanu lansează o serie de critici dure la adresa fostului procuror general Augustin Lazăr, dar și a  Laurei Codruța Kovesi, aflată în cursa pentru preluarea conducerii Parchetului European de la Bruxelles.

Mă număr printre românii stupefiaţi şi emoţionaţi de drama micuţei Sorina, de acum celebrul caz de la Baia de Aramă. Ca părinte ştiu ce înseamnă delicateţea unui suflet de copil, iar adopţiile întotdeauna îmbracă forme dificile pentru micuţii care îşi schimbă peste noapte personajele din preajmă, căminul unde vieţuiesc, oraşul etc. Nu am să mă pronunţ faţă de profunzimile acestui caz, pentru că nu le cunosc şi sunt convins că alţii o vor face – trebuie să o facă! – mai bine decât mine. Plus de asta, văd tot mai mulţi încercând să-şi extragă capital de imagine din drama copilului. O singură măruntă observaţie mi-aş permite să fac, de pe margine. Anume că şi eu, şi restul românilor, probabil, am asistat la un spectacol năucitor şi dureros implicând prezenţa unui procuror şi a mascaţilor la un caz de adopţie cu ceva probleme. Cu adevărat am ajuns republica procurorilor, nimeni nu mai poate tăgădui asta, o dată ce nimic nu se mai face sub soare fără generoasa participare şi contribuţie a colegilor lui Lazăr, Portocală ori Kovesi” , a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe contul personal de Facebook.

Sorina a ajuns la familia adoptivă din SUA, după ce a fost luată cu forța din casa asistentului maternal. Sursa foto: antena3.ro
Sorina a ajuns la familia adoptivă din SUA, după ce a fost luată cu forța din casa asistentului maternal. Sursa foto: antena3.ro

 „Ne întoarcem în timp?”

Mai mult decât atât, președintele ALDE, formațiune politică aflată la guvernare, alături de PSD,ridică un mare semn de întrebare, în privința situației pe care o traversează țara noastră, invocând vremuri ce păreau de mult uitate, când maternitățile se aflau sub atenta supraveghere a procurorilor.

Oare vin vremurile când procurori delegaţi vor asista la cursurile şcolare, în clase, pentru a se asigura că se respectă la virgulă programa şcolară? A ajuns procurorul „omul providenţial” care, împreună cu omniprezenţii mascaţi, salvează patria? Eu nu cred că acesta e viitorul României. Voi ce credeţi dragi compatrioţi?” , întreabă Călin Popescu Tăriceanu, în postarea sa, publicată pe respectiva rețea de socializare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri