Sporturi

Ce notă a primit Simona Halep după evoluţia de la US Open 2018: “Totul a durat doar 5 minute”

11.09.2018 | 14:00
Ce nota a primit Simona Halep dupa evolutia de la US Open 2018 Totul a durat doar 5 minute

Ce notă a primit Simona Halep după evoluţia de la US Open 2018. Liderul mondial din WTA a părăsit turneul din New York încă din primul tur.

Chris Evert nu o iartă pe Simona Halep după înfrângerea de la US Open 2018.  Simona Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, locul 44 WTA, cu scorul 2-6, 4-6 după o oră şi 17 minute de joc. Simona a intrat în istoria turneului din Statele Unite ale Americii, devenind primul cap de serie numărul unu din istoria competiției care e eliminată în primul tur.

Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep este eliminată în primul tur la US Open. În 2017 ceda în fața Mariei Sharapova, cea care revenea după suspendarea pentru dopaj. Pe de altă parte, tocmai acel rezultat nefast de anul trecut o ajută acum pe Simona Halep. Cum nu avea puncte de apărat, românca își va păstra prima poziție și după Flushing Meadows, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Ce notă a primit Simona Halep după evoluţia de la US Open 2018

Cum au apreciat experţii evoluţia Simonei Halep la Flushing Meadows. După evoluţia dezamăgitoare, experţii de la Eurosport au ralizat un catalog al tenisului, în care le-au dat note sportivilor pentru prestaţia de la US Open. Simona Halep a fost inclusă la rubrica dezamăgiri şi a primit nota 5 pentru evoluţia sa. “A părăsit turneul după doar 5 minute, când oamenii încă erau la metrou, într-o întâlnire…”, au comentat cei de la Eurosport.

Serena Williams a fost notată cu 3 pentru scandalul pe care l-a provocat în finala de la Flushing Meadows, la fel ca şi Garbine Muguruza, care a fost eliminată încă din turul secund de către tânăra cehoaică Muchova. Elina Svitolina a primit nota 4, în timp ce la polul opus le regăsim pe Anastasija Sevastova, notată cu 8, şi Naomi Osaka, cea care s-a impus în marea finală de duminică, obţinând nota maximă, 10.

Simona Halep, de nerecunoscut la Flushing Meadows

Partida s-a disputat pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows, iar condițiile meteo nu au fost o problemă. Asta pentru că organizatorii au investit o sumă uriașă în acest stadion, dotat în premieră cu acoperiș retractabil. Simona a câștigat primul game din primul set, însă Kanepi a întors scorul și a condus cu 5-1. Halep a reușit să mai câștige un game, însă adversara sa a închis setul la 6-2. Primele 3 game-uri din cel de-al doilea set au fost adjudecate de Kaia Kanepi. Simona a dat semne că își revine și a câștigat următoarele 2 game-uri. Kanepi a făcut 4-2, după care sportiva româncă a reușit egalarea la 4. Din păcate,  Halep nu a putut să țină pasul cu adversara sa și a pierdut și cel de-al doilea set cu 4-6. Este pentru a treia oară când Simona Halep pierde în primul tur la ultimele 8 turnee de Grand Slam. De asemenea, Halep a fost eliminată pentru a 12-a oară în primul tur la cele 36 de turnee de Grand Slam la care a participat în întreaga sa carieră.

Până la  înfrângerea Simonei Halep în fața sportivei Kaia Kanepi, liderul mondial nu a pierdut niciodată în manșa I la US Open. Alţi capi de serie eliminaţi în turul I la turnee de Mare Şlem în era Open: 1979 Australian Open – Ruzici a pierdut în fața lui Mary Sawyer; 1994 Wimbledon – Graf a pierdut în fața lui Lori McNeil; 1999 Wimbledon – Hingis a pierdut în fața Jelenei Dokic; 2001 Wimbledon – Hingisa pierdut în fața Virginiei Ruano Pascual; 2017 Roland Garros – Kerber a pierdut în fața Ekaterinei Makarova.

Tags: