News

Ce pedeapsă suplimentară riscă Radu Mazăre după ce a fugit în Madagascar, în timp ce se afla sub control judiciar

08.05.2019 | 15:21
Ce pedeapsa suplimentara risca Radu Mazare dupa ce a fugit in Madagascar in timp ce se afla sub control judiciar

Fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, a fost prin în Madagascar. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare, dat fiind că este amintit în mai multe dosare penale. Fostul edil a fost condamnat definitiv la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor de plaje.

Ce pedeapsă suplimentară riscă Radu Mazăre după ce a fugit în Madagascar, în timp ce se afla sub control judiciar

Politicianul a părăsit teritoriul României în luna decembrie a anului 2017, anunțând că cere azil politic în Madagascar. Dat fiind faptul că a luat globul la pas și a făcut un popas într-o țară insulară, riscă pedeapsă suplimentară. Mai clar, sustragerea de la executarea pedepsei prevăzute de articolul 74 Legea 275/2006, se asimilează infracțiunii de evadare și se pedepsește cu 6 luni – 2 ani care se adaugă pedepsei care trebuie executată, însă fără a putea depăși maximul pedepsei de executat.

Ce riscă Radu Mazăre după ce a fugit în Madagascar, în timp ce se afla sub control judiciar
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre
Sursa foto: hepta.ro

Dosarele lui Mazăre

  • Dosarul ”Retrocedărilor de pe litoral” – condamnat definitiv la 9 ani de închisoare
  • Cazul Hortolomei – Moscu- condamnat pe fond de Tribunalul Constanța la 6 ani și 6 luni de închisoare
  • Procesul Henri Condă – achitat pentru mai multe infracțiuni și amendă penală de 5.000 de lei pentru fals în declarații. De menționat este că decizia nu e definitivă.

În același dosar cu Mazăre, milionarul Sorin Strutinsky a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare, iar fostul deputat PSD Eduard Marin la 5 ani și 6 luni de închisoare. De asemenea, și Nicușor Constantinescu, fost lider al CJ Constanța, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă pe care a primit-o și Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București.  Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați, s-ar fi cauzat în un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77, 77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

Tags: