Life

Ce pensie infimă primeşte Panseluţa Feraru, vocea de aur a muzicii lăutărești: „De multe ori, n-am avut bani de pâine”

Celebra artistă a dezvăluit că trăiește doar din pensia de numai 272 de lei pe lună. Panseluța Feraru recunoaște că au existat zile în care nu și-a permis să-și cumpere mâncare.
30.03.2022 | 20:29
Ce pensie infima primeste Panseluta Feraru vocea de aur a muzicii lautaresti De multe ori nam avut bani de paine
Panseluța Feraru are un venit lunar infim. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Cu toate că este considerată de mulți urmașa Romicăi Puceanu, Panseluța Feraru a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Celebra artista a dezvăluit că singurul său venit este o pensie de doar 272 lei și că nu s-ar putea descurca fără ajutorul copiilor săi.

Panseluța Feraru trăiește dintr-o pensie infimă. Vocea de aur a muzicii lăutărești a ajuns să nu aibă bani de pâine

Muzica lăutărească nu mai este pe placul publicului din zilele noastre, așa cum se întâmpla odinioară. Acum, artiștii care obișnuiau să umple sălile unor restaurante celebre trăiesc de pe o zi pe alta. Acesta este și cazul Panseluței Feraru, al cărui singur venit este o pensie oferită de stat.

ADVERTISEMENT

Celebra cântăreață a oferit un interviu în care a dezvăluit că a uitat cum era viața în perioada sa de glorie și acum face eforturi să se descurce cu doar 272 de lei pe lună.

„O pensie de indemnizație de 272 lei! N-am refuzat-o, am zis că-mi bate la ușa. A fost bună, de multe ori n-am avut bani de pâine până mi-au trimis copiii. S-a făcut o greșeală, pensia o am de la ARIA, cum era pe timpuri.

ADVERTISEMENT

La 18 ani, când am dat examen în fața marii cântărețe Angela Molodovanu, a rămas impresionată de cum am cântat, dar mi-a zis ca nu-mi poate da categoria numărul 1, mi-a dat 3.

Ceea ce însemna un salariu foarte mic. Nu stau pe baza veniturilor ăstora, îmi mai dau copilașii… ce să fac?!”, a declarat Panseluța Feraru, citată de StarPopular.ro.

ADVERTISEMENT

Panseluța Feraru se simte discriminată

În plus, Panseluța Feraru a afirmat că atât ea, cât și ceilalți artiști de etnie romă, nu mai sunt apreciați, așa cum se întâmpla în trecut. Cântăreața se simte marginalizată și îi pare rău că nu a fost invitată să cânte pe scene mari ale țării.

„Pe noi, țiganii, nu ne baga nimeni în seamă! Putem sa cântam ca ielele de pe cer, nu-i interesează. Când cântam în restaurante, pe vremea lui Ceaușescu, nu aveam contracte pe viață, erau doar colaborări care nu s-au luat în seamă.”, a spus artista.

ADVERTISEMENT

Totodată, Panseluța Feraru tânjește după perioada în care România era condusă Nicolae Ceaușescu pentru că talentul îi era recunoscut și prestațiile ei muzicale erau remunerate pe măsură.

„Cum să nu regret vremurile lui Ceaușescu?! Atunci erau bani! Acum muncesc numai pentru facturi. Atunci aveai posibilitatea să te angajezi într-un ansamblu. Am cântat securiștilor lui Ceaușescu, la Casa Doina, erau foarte respectuoși.”, a adăugat Panseluța Feraru.

ADVERTISEMENT