News

Ce s-a întâmplat cu adolescentul care ar fi ucis-o pe fetița din Baia Mare. Familia Esterei a vrut să-l linșeze

28.06.2019 | 16:29
Ce sa intamplat cu adolescentul care ar fi uciso pe fetita din Baia Mare  Familia Esterei a vrut sal linseze

A trebuit să treacă mai bine de un an pentru ca anchetatorii să descopere vinovatul în cazul Esterei, fetița din Baia Mare, ucisă cu bestialitate într-o clădire dezafectată. Este vorba despre un tânăr de doar 17 ani, pe care forțele de ordine au reușit să îl identifice, în cursul zilei de joi, 27 iunie.

Criminalul și-a mărturisit fapta și a fost reținut pentru 30 de zile

Pus în fața probelor, printre care se numără și testele ADN, individul și-a recunoscut fapta și a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, indiciile găsite de polițiști în acest caz i-au condus la concluzia că fetița fusese violată și, mai apoi, lăsată să zacă într-o baltă de sânge.

Mai mult decât atât, adolescentul avea o relație de rudenie cu victima și, datorită încrederii depline pe care copila o avea în el, a reușit să o ademenească în interiorul imobilului dezafectat aflat pe strada Electrolizei din Baia Mare, unde a fost descoperită fără suflare de frații săi, la scurt timp după ce tânărul a comis cumplita crimă.

La un pas să fie linșat de familia îndurerată

Procurorii care au instrumentat acest caz l-au considerat de la bun început principalul suspect, însă abia acum, odată cu primirea rezultatelor probelor ADN, l-au putut pune sub acuzare. Aflat în fața magistraților, Alex și-a recunoscut vina, povestind totodată că în luna martie a dus-o pe fetița de doar 5 ani printre ruinele fostului combinat din Baia  Mare. În momentul în care a fost găsită de anchetatori, fetița era pe jumătate dezbrăcată și avea răni pe întreaga suprafață a corpului.

În urmă cu câteva zile, ctânărul a fost reținut de polițiști, chiar în locul în care s-a petrecut înfiorătoarea crimă și dus în fața instanței, pentru a fi judecat în regim de urgență. În timpul operațiunii, acesta a fost urcat în duba poliției având o cagulă pe față, întrucât risca să fie linșat de familia fetiței ucise.

Era nepoata mea. Atâta timp, un an şi trei luni, atâta suferinţă câtă am avut până l-o prins pe criminalul micuţei Estera. Îi mulţumesc lui Dumnezeu mai mult că a fost de partea noastră”, a  declarat, sfâșiată de durere, bunica micuței.