News

Ce s-a întâmplat cu elevii de la ”Gheorghe Șincai”, liceul unde zeci de lucrări au fost anulate la BAC: ”Este de noaptea minții”

Cazul liceului Gheorghe Șincai din București, unde zeci de lucrări au fost anulate ”absurd” la Bacalaureat, a fost cap de afiș în țara noastră mai multe zile.
03.07.2023 | 23:46
Ce sa intamplat cu elevii de la Gheorghe Sincai liceul unde zeci de lucrari au fost anulate la BAC Este de noaptea mintii
Ce s-a întâmplat cu elevii de la ”Gheorghe Șincai”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În cele din urmă toți elevii care au avut lucrările anulate din motive ”absurde” au promovat examenul la limba română. Mai mult, una dintre profesoarele liceului spune că nu s-a pus niciodată problema ca elevii să nu își ia examenul, pentru că au învățat. Cu toate acestea, nimeni nu va cunoaște cu adevărată dacă notele obținute sunt cele meritate.

Ce s-a întâmplat cu elevii de la ”Gheorghe Șincai”?

Femeia nu s-a sfiit să atace dur Ministerul Educației, pentru reacția avută: ”Voi nu contați”.Elevii au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii”, s-a plâns profesoara. Alexandra Chira a subliniat că nu s-a pus niciodată problema ca acești copii să rămână fără BAC.

ADVERTISEMENT

”Aţi citit şi dumneavoastră, probabil, că toţi absolvenţii de la Şincai au promovat Bacu’ la Limba română, acolo unde comisia a anulat mai multe lucrări din motive absurde şi acolo unde copiii au fost descălţaţi, pe motiv că pe adidaşi scria ceva în engleză. Mai mult, avem un singur respins, la proba la alegere, aşa că aşteptăm cu emoţii contestaţiile”, a scris profesoara pe Facebook.

”Problema care se pune, însă, este dacă notele pe care le-au luat aceşti copii sunt cele pentru care s-au pregătit şi la care se aşteptau. Au avut elevii de la Şincai şansa să îşi atingă potenţialul? Au avut elevii de la Şincai toate condiţiile să arate ceea ce pot? Au avut elevii de la Şincai un mediu propice unui examen? Răspunsul este clar, scurt şi cuprinzător: nu. Aş îndrăzni să spun că elevii noştri au reuşit, şi de data aceasta, împotriva sistemului”, a mai transmis profesoara, evident revoltată.

ADVERTISEMENT

Așadar, niciodată nu se va cunoaște dacă un elev de 9.50 ar fi putut avea un 10 curat, în condiții normale de examen. ”Aşa cum nu vom şti în ce măsură un 8 ar fi putut fi un 9, un 7 ar fi putut fi un 8, aşa cum nu vom putea şti în ce măsură au fost afectaţi de nedreptate şi cât de mult a contat acest lucru la probele care au urmat. Nu vom şti pentru că nimeni nu este interesat să afle.

Ministerul a băgat capul în nisip şi aşteaptă să treacă, ştiţi cum e la noi, uită lumea repede. Pentru elevii de la Şincai, nu a fost niciodată vorba despre a pică sau a trece examenul. Niciodată. Pentru ei, a fost vorba despre notă cu care trec acest examen, notă care poate face diferenţa mai târziu, la admiterea la facultate. Şi chiar dacă nu ar fi vorba despre admitere, este vorba despre munca lor. Au muncit enorm şi, lovindu-se de o nedreptate ascuţită, de lipsa de respect, de o poftă creştinească de a umili, se întreabă cu ce au greşit”, a mai transmis profesoara.

ADVERTISEMENT

Dascălul a avut și un mesaj transmis actualului ministru al educației, Ligia Deca. ”Doamna ministru, eu nu ştiu ce să le explic acestor copii. De ce ei? Cu ce au greşit ei? M-aşteptăm, că o naivă ce sunt, să ieşiţi public şi să le cereţi scuze copiilor mei. Merită toţi, vă asigur. Nu au încercat nici să copieze, nici să facă semne pe lucrare, nici să încalce regulile. Aţi aflat de toate acestea luni seară şi semnalul pe care l-aţi dat copiilor a fost că ei nu contează.

Aţi fi putut să luaţi măsuri din secunda unu, să le daţi un semnal copiilor, să le daţi încredere în ei, să arătaţi toleranţă zero faţă de astfel de comportamente, dar aţi refuzat, transmiţându-le copiilor mei cel mai crud, dureros şi odios mesaj: voi nu contaţi, puteţi fi umiliţi, nu există consecinţe”, a transmis profesoara pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Femeia e revoltată pe faptul că Ministerul Educației le-a pus bețe în roate elevilor de la Șincai, de altfel elevi performanți cu un viitor strălucit. ”Nu numai că nu a făcut-o, dar le-a şi pus beţe în roate şi i-a tratat că pe ultimii infractori. De astăzi, au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă niciodată într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii”, a completat profesoara.

ADVERTISEMENT
Tags: