Life

Ce salariu uriaș are Radu Tudor! Prezentatorul de la Antena 3 câștigă într-o lună cât alții într-un an

Radu Tudor (51 de ani) este o figură emblematică a televiziunii Antena 3. Iar salariul vedetei tv este unul cu adevărat impresionant.
22.09.2021 | 18:07
Vedeta tv Radu Tudor are un salariu fabulos la Antena 3
ADVERTISEMENT

Până să ajungă cunoscut în lumea televiziunii, Radu Tudor (51 de ani) a lucrat ani buni în presa scrisă. A fost mai întâi redactor, apoi redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei (1992-1997), apoi a bifat funcțiile de șef departament și redactor-șef adjunct la Cotidianul (1998-2001), ulterior ajungând șef departament la cotidianul Ziua (2001-2004).

În paralel cu ultimul job, Radu Tudor a început și colaborarea cu televiziunea publică, unde s-a încadrat ca analist pe probleme militare și securitate. De altfel, în 2004, jurnalistul originar din Constanța a trecut cu totul în lumea televiziunii, devenind analist politic și militar în trustul Intact.

ADVERTISEMENT

Radu Tudor a trecut de la presa scrisă la televiziune

În CV-ul lui, Radu Tudor a trecut următoarele borne: absolvent al Școlii Superioare de Jurnalistică, licențiat presă scrisă/audio-vizual al Facultății de Jurnalism București, Colegiul Național de Apărare (1995), Colegiul de Siguranță Națională (2001), ca și un Master în Securitate Națională (2007), obținut la Universitatea Națională de Apărare Carol I.

De-a lungul timpului, realizator al emisiunilor “Puterea din umbră” și “Punctul de întâlnire”, dar și invitat permanent al emisiunii “La ordinea zilei”, Radu Tudor a fost mai mereu apreciat de șefii trustului Intact, primind și un salariu pe măsură.

ADVERTISEMENT

Soția lui Radu Tudor e directoare în Ministerul de Externe

Cea care a dezvăluit involuntar veniturile anuale ale lui Radu Tudor a fost soția lui, Irina Zidaru, angajată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Având funcția de director general în structurile MAE, Irina a completat în ultima ei declarație de venit și salariul încasat de partenerul ei de viață.

Venitul anual al lui Radu Tudor, încasat de la Antena 3, este de 322.831 lei, adică 26.902 lei pe lună, ceea ce înseamnă că într-o singură lună vedeta tv primește o sumă pe care mulți români o câștigă într-un an întreg.

ADVERTISEMENT

Soția lui Radu Tudor câștigă anual 111.077 lei

Comparativ, soția lui Radu Tudor primește anual ”doar” 111.077 lei, de trei ori mai puțin decât venitul prezentatorului tv. În ciuda sumelor consistente intrate anual în bugetul familiei, Irina Zidaru a contractat în 2008 un credit de 200.000 euro, scadent în 2033.

Rezervele bancare ale soției lui Radu Tudor sunt și ele bine reprezentate în declarația de avere. Irina Zidaru are mai bine de 200.000 lei în câteva conturi, la care se adaugă în alte conturi sau depozite 90.000 euro și 15.000 dolari.

ADVERTISEMENT

Portofoliul imobiliar al Irinei și al lui Radu Tudor cuprinde două terenuri, unul în județul Ilfov, intravilan, și altul în județul Constanța, dar și patru apartamente, trei în București și unul în Constanța.

ADVERTISEMENT