Simona Halep

Ce salariu va avea Thierry van Cleemput ca antrenor al Simonei Halep! Mult sub ce încasa Darren Cahill

25.01.2019 | 15:02
Ce salariu va avea Thierry van Cleemput ca antrenor al Simonei Halep Mult sub ce incasa Darren Cahill

Viitoarea colaborare dintre Simona Halep și Thierry van Cleemput este intens discutată în aceste zile în lumea tenisului, iar presa belgiană a dezvăluit ce salariu va primi noul antrenor al fostului lider WTA. Campioana de la Roland Garros a încetat colaborarea cu australianul Darren Cahill la finalul anului trecut, acest dorind să petreacă mai mult alături de familie.

Simona Halep a mers la la Australian Open 2019 fără antrenor, dar înaintea meciului cu Serena Williams din optimile de finală s-a antrenat sub privirile belgianului Thierry van Cleemput, care apoi, în timpul întâlnirii, a stat în apropierea lojei româncei.

Simona Halep și Thierry van Cleemput într-o discuție la Australian Open 2019
Simona Halep și Thierry van Cleemput într-o discuție la Australian Open 2019

Thierry van Cleemput, salariu de 17.000 de euro pe lună ca antrenor al Simonei Halep

Presa belgiană este extrem de interesată de acest subiect, iar acum a aflat că cele două părți au ajuns la o înțelegere pentru a colabora în viitor, urmând ca Thierry van Cleemput să primească un salariu de 17.000 de euro pe lună ca antrenor al Simonei Halep.

Astfel, tehnicianul belgian va primi puțin peste 200.000 de euro pe an, ceea ce par un mizilic pentru cea mai bună jucătoare din România în comparație cu veniturile încasate de Darren Cahill. Australianul avea o înțelegere cu Simona Halep prin care încasa un milion de dolari pe an.

Simona Halep și Thierry van Cleemput au declarat că încă negociează o înțelegere, dar belgianul a anunțat că este interesat de slujbă și ar urma să o însoțească pe fostul lider WTA la turneele de la Doha și Dubai, care vor avea loc în luna februarie, imediat după întâlnirea de Fed Cup dintre România și Cehia. Van Cleemput a fost a doua alegere a stafului Simonei, după olandezul Sven Groeneveld, care însă a refuzat propunerea. Alegerea belgianului a venit în urma mai multor consultări la care au participat Simona Halep, Darren Cahill, Virginia Ruzici și fost mare jucătoare Justine Henin.