News

Ce se întâmplă cu punctul de pensie, începând din septembrie. Ministrul Muncii a confirmat

08.07.2020 | 08:27
Ce se intampla cu punctul de pensie incepand din septembrie Ministrul Muncii a confirmat
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor care este prevăzută pentru 1 septembrie 2020. Liberalul a transmit că pensiile vor crește, însă nu cu 40% cum era stabilit, ci probabil cu mai puțin, dar nu se știe cât anume.

Politicianul a mai transmis că pensiile vor crește din toamnă, inclusiv cele sociale în valoare de 704 lei. Cât despre procentul cu care vor crește veniturile pensionarilor acesta nu este stabilit pentru că se analizează încasările de la bugetul statului. Abia apoi se poate discuta despre acest aspect.

ADVERTISEMENT

„Mesajul pe care vreau să îl transmit pensionarilor este că acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor, vom anunța o eventuală modificare a legii pensiilor, în sensul procentului de 40% anunță, în baza unor analize privind încasările la buget”, a declarat Violeta Alexandru la un post de televiziune.

Ministrul Muncii, declarații despre majorarea pensiilor românilor

„Să nu se creadă că nu avem nicio înțelegere, nici nu se pune problema să nu avem (…) Au fost oameni care m-au sunat și au izbucnit pentru că nu aveau ce pune pe masa copiilor lor, mă refer la cei care nu mai aveau niciun salariu”, a mai spus ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, politicianul a ținut să aducă în discuție și Asociațiile de Pensionari care au anunțat de curând că vor da în judecată Guvernul. Violeta Alexandru este de părere că acestea ar fi trebuit să discute activ cu pensionarii despre problemele și nevoile pe care le au perioada aceasta.

Totodată, liberalul a subliniat faptul că are telefonul deschis pentru orice persoană care dorește să semnaleze nereguli în sistemul de pensii, precizând că a stat de vorbă cu mulți oameni de când a izbucnit pandemia de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

„I-am solicitat să mă ajute în perioada pandemiei și să preia comunicarea cu pensionarii. Din păcate, nu am avut ecou. Regret că atunci am găsit dialog, acum n-am găsit nicio cale de dialog.

Îi asigur că n-am să-i mint niciodată. Voi continua  dialogul cu toate asociațiile pensionarilor”, a completat politicianul, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Pensii mai mari din luna septembrie, inclus cele sociale

„Atât premierul, cât și ministrul de Finanțe au spus-o foarte clar, în momentul în care vom avea o evaluare a încasărilor la buget, vom și comunica și vom dezbate cu toate categoriile interesate. Suntem după o perioadă foarte grea. 

Toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității, cu excepția pensiilor militarilor, care sunt pensii de serviciu și au de la Cuza un mod de calcul și un regim special”, a mai spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Mai mult decât atât, politicianul a mai anunțat că în momentul de față caută o soluție pentru a crește inclusiv pensiile sociale care se află la cel mai jos prag, adică 704 lei. Așadar, Violeta Alexandru analizează posibilitatea ca persoanele cu cele mai mici pensii să primească mai mulți bani de la 1 septembrie.

 

ADVERTISEMENT