News

Ce se întâmplă dacă uiți banii în bancomatul CEC Bank, Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT. Cum recuperezi rapid suma

Ce se întâmplă dacă uiți banii în bancomat. Suma poate fi recuperată rapid, cum trebuie să procedezi într-o astfel de situație
02.12.2023 | 12:22
Ce se intampla daca uiti banii in bancomatul CEC Bank Raiffeisen BCR BRD ING sau BT Cum recuperezi rapid suma
Ce se întâmplă dacă uiți banii în bancomat. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă uiți banii în bancomatul CEC Bank, Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT. Această situație este întâlnită mai des decât ne-am imagina. Exisă, însă, o soluție pentru recuperarea banilor.

Ce se întâmplă dacă uiți banii în bancomat

ATM-ul este tot mai folosit de români. Totodată, momentele în care clienții apelează la angajații băncilor sunt tot mai puține. Cele mai multe proceduri pot fi făcute la ATM, prin prisma digitalizării.

ADVERTISEMENT

Însă, există și situații când pot apărea incidente nedorite. De exemplu, dacă mergi la bancomat pentru a retrage bani, dar din neatenție ori din alte cauze uiți să ridici suma respectivă, trebuie să știi că există soluții.

În cazul în care ai realizat imediat de greșeala pe care ai făcut-o, ai șansa să îi recuperezi pe loc. După fiecare operațiune, ai la dispoziție între 25 și 30 de secunde pentru a ridica banii. Dacă suma și cardul nu sunt retrase după acest timp, ATM-ul le blochează.

ADVERTISEMENT

La cine trebuie să apelezi pentru a recupera banii

Dacă se întâmplă acest lucru și realizezi când ai ajuns acasă că nu ai luat banii, nu trebuie să fii cuprins de panică. Este puțin probabil ca banii să fie luați de altcineva. Toate bancomatele au acest sistem de securitate care lucrează contracronometru.

Pentru a recupera banii trebuie să apelezi la angajații băncii. După ce le vei explica situația și le vei prezenta un act de identitate sau le vei spune datele bancare, ei te vor ajuta să recuperezi suma de bani.

ADVERTISEMENT

Se poate întâmpla ca instituția financiară să fie închisă în momentul incidentului. În acest caz, recomandat este să contactați telefonic reprezentații băncii care au emis cardul sau banca ATM-ului, dacă cele două nu coincid.

Dacă „banca emitentă a cardului este aceeași cu cea care deținte ATM-ul, atunci poți să faceți o contestație a acestei tranzacții, denumită și aviz de refuz la plată.

ADVERTISEMENT

O astfel de contestație conține datele deținătorului cardului, informațiile referitoare la tranzacția problematică și motivul refuzului/contestării tranzacției. La aceasta se atașează și plângerea depusă la poliție, asta doar în anumite cazuri, când este vorba despre o sumă însemnată spre exemplu”, arată b365.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: