News

Greșelile pe care nu trebuie să le faci niciodată atunci când retragi bani de la bancomat. Așa poți să rămâi fără ei

Dacă ai card bancar și vrei să scoți niște bani, atunci mai bine gândește-te de două ori înainte. Niște greșeli simple te pot lăsa fără niciun ban.
07.01.2023 | 06:30
Greselile pe care nu trebuie sa le faci niciodata atunci cand retragi bani de la bancomat Asa poti sa ramai fara ei
Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când retragi bani de la bancomat. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Odată cu pandemia de coronavirus, din ce în ce mai mulți români au început să se bazeze pe plata cu cardul.

Cele patru greșeli care te pot lăsa fără bani pe card

Este mult mai simplă, poate fi realizată și cu ajutorul telefonului mobil sau a unui ceas inteligent și de asemenea, în acest mod nu riscăm să pierdem bani, spre deosebire de cei cash.

ADVERTISEMENT

Totuși, banii de pe card vin și ei cu o serie de riscuri pe care ar fi bine să le luăm în calcul. Niște greșeli simple ne pot aduce în punctul în care putem să rămânem fără banii retragi.

Într-adevăr, banii care se află pe card sunt în siguranță, însă ce facem în momentul în care îi scoatem de pe card?

ADVERTISEMENT

În primul rând încearcă să ții confidențialitate codului tău PIN. În momentul în care ajungi la un bancomat și vrei să scoți bani, ai grijă să protejezi tastatura cu mâna când tastezi codul pin.

Ar fi cel mai bine ca cei din jurul său să nu vadă cifrele, pentru că te expui la un pericol destul de mare.

ADVERTISEMENT

O atenție sporită trebuie acordată și bancomatului de unde alegem să retragem banii. Ar fi bine să optăm pentru unul care este situat într-o zonă mai luminoasă și nu unul aflat pe o alee întunecată.

Nu se știe niciodată cum poți ajunge să fii jefuit de o persoană, chiar după ce ai încasat banii de pe card. De asemenea, nu puțini sunt cei care atașează o dublură pe carcasa pe care tastezi PIN-ul cardului și ajung să îți citească datele, așa că mai bine tragi puțind e carcasă înainte de a folosi un ATM.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci atunci când este coadă la bancomat

O altă greșeală pe care mulți o fac și care îi poate lăsa fără bani pe card este lipsa spiritului de observație. Ai grijă ca în momentul în care scoți banii de pe card, în jurul tău să nu fie persoane necunoscute.

De asemenea, dacă zona este aglomerată, ai grijă să păstrezi o distanță de confidențialitate de măcar 2 metri, asfel încât restul clienților să nu vadă ce operațiuni faci.

O greșeală majoră este și cea în care alegi să ieși cu banii la vedere după retragerea lor. Specialiștii ne recomandă mai multă vigilență în acest sens.

Fie punem banii scoși în buzunar, fie în portofel, însă niciodată la vedere, pentru că nu se știe niciodată cine se poate afla după colț. De asemenea, evită să numeri banii în fața bancomatului, sau în afara sa.

Mai bine faci acest lucru în mașină, sau acasă, unde ești în siguranță.

ADVERTISEMENT
Tags: