News

Ce spune un român întors acasă din SUA. De ce crede că România e peste tărâmul făgăduinței

”Aici te poți plimba nestingherit noaptea pe stradă”. Ce spune un român întors din SUA despre siguranța „tărâmului făgăduinței”
29.10.2023 | 09:59
Ce spune un roman intors acasa din SUA De ce crede ca Romania e peste taramul fagaduintei
Un român întors de peste ocean spune că se simte mai în siguranță acasă decât în SUA / Foto: colaj, Hepta
ADVERTISEMENT

Un român care a trăit în SUA și care acum a revenit în țara natală susține că România este o țară mai sigură pentru proprii cetățeni decât ce se întâmplă peste ocean. După zece ani de stat pe „tărâmul făgăduinței”, Albert Cornea spune că e mai sigur acasă.

„În România te poți plimba nestingherit noaptea pe stradă”

Românul invocă faptul că, uneori, diversitatea, amestecul cluturilor, poate da în clocot iar scânteia conflictului și a violențelor, mai ales cele cu mână înarmată, pot izbucni oriunde.

ADVERTISEMENT

”În România nu te simţi în pericol când mergi pe stradă şi nu trăieşti cu gândul că oricând poate avea loc un atentat. În Statele Unite poţi întâlni foarte multe culturi, foarte multe religii, oameni cu diverse convingeri şi credinţe”, spune Albert Cornea, potrivit Adevărul.

„ Acest lucru poate conduce la conflicte spontane şi chiar la adevărate tragedii. Diversitatea este foarte bună, dar nu cred că poate oferi stabilitate din punct de vedere al siguranţei”. „În România te poţi plimba nestingherit noaptea pe stradă, cel puţin în Iaşi”, spune el.

ADVERTISEMENT

Traumatizat de atacul armat din Las Vegas

Albert Cornea admite că părerile lui despre nesiguranța din SUA sunt influențate de unul din cele mai îngrozitoare atacuri armate care au avut loc pe teritoriul american, cel din 1 octombrie 2017.

Atunci, un bărbat înarmat a deschis focul asupra mulțimii care asista la un concert în aer liber în seara zilei de duminică 1 octombrie, la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, ucigând cel puțin 58 de persoane și rănind alte sute.

ADVERTISEMENT

Peste 22.000 de persoane participau la festivalul de muzică country în aer liber Route 91 Harvest. La finalul concertului, în mijlocul unei melodii a lui Jason Aldean, un bărbat a început brusc să tragă focuri de armă dintr-o cameră situată la etajul 32 al hotelului-cazino Mandalay Bay de pe bulevardul Las Vegas, în apropierea evenimentului.

Individul (care s-a sinucis) reperat la etajul 32 al hotelului Mandalay era un rezident local, identificat ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, din Mesquite, Nevada. Nu avea cazier judiciar cunoscut.

ADVERTISEMENT

La locuința lui Stephen Paddock din Mesquite, la 120 de kilometri de Las Vegas, anchetatorii au găsit peste 18 arme de foc suplimentare, explozibili și câteva mii de cartușe, precum și dispozitive electronice.

„Se auzeau focuri de armă, a fost înspăimântător”

Albert Cornea se afla și el la concert, aproape de mulțimea în care s-a tras, și a rămas șocat de această tragedie ,,Chiar recent s-au împlinit şase ani de la acea tragedie, la începutul lunii. Eram foarte aproape de mulțimea în care s-a tras. Se auzeau focuri de armă şi a fost foarte înspăimântător. Imediat, eu şi prietenii am început să fugim, s-a creat o panică generală”.

„Am reuşit să găsim adăpost, am intrat într-un magazin unde a fost încuiată imediat uşa şi au fost trase obloanele folosite când se închide magazinul. Am aşteptat acolo câteva ore, în timp ce ne informam, de pe internet, despre evenimentele care au loc în stradă. Abia apoi a reuşit să ieşim, după ce situaţia s-a calmat. Cred că şi acest eveniment mă face să văd România ca o ţară foarte sigură în comparaţie cu Statele Unite”, a spus Albert

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților