News

Fiul lui Joe Biden a pledat vinovat pentru evaziune fiscală și deținerea de arme de foc

Fiul lui Joe Biden, Hunter, a pledat vinovat pentru evaziune fiscală și posesie de arme de foc. Ce transmite Casa Albă?
20.06.2023 | 21:48
Fiul lui Joe Biden a pledat vinovat pentru evaziune fiscala si detinerea de arme de foc
Fiul lui Joe Biden, vinovat pentru evaziune fiscală și deținerea de arme de foc. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fiul lui Joe Biden a pledat vinovat la două acuzații de evaziune fiscală și una privind deținerea de arme de foc. Hunter Biden a recunoscut neplata impozitului pe venit, acuzații de delict minor, potrivit magistraților.

Fiul lui Joe Biden a pledat vinovat pentru „acuzații de delict minor”

De asemenea, fiul președintelui Biden a stabilit o înțelegere cu procurorii privind acuzațiile referitoare la deținerea ilegală a armelor de foc, conform Departamentului de Justiție, citat de CNN.

ADVERTISEMENT

Concret, Hunter Biden a recunoscut că nu și-a plătit la timp impozitele în anii 2017 și 2018. Având în vedere că a pledat vinovat, fiul președintelui SUA va fi eliberat condiționat.

Acordul dintre avocații lui Hunter Biden și procurorii federali a fost negociat vreme de mai multe luni, potrivit presei de peste ocean. Acum, avocatul său a anunțat că Biden pledează vinovat.

ADVERTISEMENT

„Hunter își va asuma responsabilitatea pentru două cazuri în care nu a depus declarații fiscale, în temeiul unui acord de recunoaștere a vinovăției”, a transmis Christopher Clark, avocatul fiului președintelui.

Înțelegerea cu procurorii federali referitoare la acuzația privind deținerea armei de foc a fost făcută deoarece fapta s-ar fi produs ”într-o perioadă de probleme de dependență”, atunci când consuma droguri.

ADVERTISEMENT

„O acuzație legată de arme de foc va face obiectul unui alt acord. Știu că Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli.Lle-a făcut înttr-o perioadă de probleme și dependență. El așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă înainte”, a adăugat avocatul.

Ce a transmis Casa Albă

Astfel, Hunter Biden trebuie să respecte anumite măsuri. El va trebui să nu consume droguri vreme de 24 de luni. Totodată, nu va mai avea voie să dețină arme de foc, potrivit înțelegerii.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Joe Biden are 53 de ani. De-a lungul timpului a fost avocat, bancher, lobbyist, dar și artist. Hunter Biden și-a recunocut dependența de droguri, în trecut, precizând că luptă cu aceste probleme.

În urma acuzațiilor aduse lui Hunter, Casa Albă a transmis că „Președintele și Prima Doamnă își iubesc fiul și îl susțin în timp ce el continuă să-și refacă viața”, potrivit purtătorului de cuvânt.

ADVERTISEMENT
Tags: