News

Ce spune Victor Ponta despre Colectiv! „Medicii i-au zis lui Bănicioiu că avem de toate”

25.11.2020 | 12:05
Ce spune Victor Ponta despre Colectiv Medicii iau zis lui Banicioiu ca avem de toate
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă ce spune Victor Ponta despre cazul Colectiv, unul care l-a făcut să-și dea demisia din funcția de premier! La 5 ani de zile distanță, liderul Pro România a transmis că țara este la fel de nepregătită pentru o tragedie de asemenea proporții.  

Mai mult de atât, Ponta a recunoscut că la Colectiv, autoritățile erau obligate să intervină mai bine și să gestioneze situația diferit.

ADVERTISEMENT

„Momentul Colectiv, nu e o scuză, dar niciun sistem din lume nu poate primi 300 de victime. Nu-l acuz pe Arafat, dar cred că se putea interveni mai bine Am demisionat și după 5 ani s-a întâmplat la fel.

Victor Ponta, lumină în cazul Colectiv!

Victor Ponta și-a readus aminte de acele zile. Spune că era în Mexic, dar a fost ținut la curent tot timpul cu ce se întâmplă în țară.

ADVERTISEMENT

„Suporterii mei așa spun că a fost o lașitate. Dar nu, a fost o decizie pe care trebuia să o iau. Da, toți care aveam funcții de conducere am fost responsabili. Domnul Iohannis nu s-a simțit responsabil și atunci m-am simțit eu.

La Colectiv a fost un haos total, de luni au început să vină medici din străinătate. S-a întâmplat vineri, eu eram în Mexic, m-am urcat în avion, pe parcursul drumului am primit mesaje. Când am ajuns sâmbătă la prânz mi-a fost evident că a fost o tragedie.

ADVERTISEMENT

Apoi l-am văzut pe domnul Iohannis că guvernul e de vină și am zis ok, mă dau la o parte”, a spus Victor Ponta la Hotnews.

Poate cea mai controversată declarație, cea a lui Bănicioiu, în care ministrul sănătății de atunci a precizat că „avem de toate” a fost explicată de Ponta.

ADVERTISEMENT

„Bănicioiu era depășit și el de situație. Da, asta i-au spus medicii, că eram pregătiți. Mereu l-au întrebat de unde i-a venit fraza cu avem de toate. Și a spus că așa i-au zis medicii”, a adăugat fostul premier.

Victor Ponta spune că tragedia de la Colectiv a fost politizată imediat și de aceea nu a vorbit prea mult despre întreaga situație.

„Pentru că nu am vrut să redeschid rana celor care au suferit și pentru că atunci totul s-a politizat imediat. Mi s-a părut dincolo de limita admisibilă în politică să zici au murit unii, îl dăm jos pe Ponta”, a mai zis liderul Pro România

Victor Ponta nu se consideră vinovat pentru cele petrecute la Colectiv. „Credeți că v-au iertat rudele victimelor? Nu cred că m-au făcut pe mine responsabil. Dar eu nu am făcut nici bine, nici rău, nu aveam ce face mai mult eu.

Am un sentiment pe care îl împărtășesc cu ei – că nu s-a făcut dreptate în justiție. Cred că în 2020 România este la fel de nepregătită pentru acest gen de accidente. Noi ca sistem nu ne-am îmbunătățit. Totuși, după ce am plecat eu au fost 5 guverne. Nu cred că e corect să spui că toți suntem de vină”, a mai zis Ponta

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: